Milletvekili Şahin: Bursa’da Yeni Duble Yollar ve Kavşaklar Yapılıyor

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin; İnegöl, Yenişehir ve İznik ilçelerinde yeni bölünmüş yollar, yol genişletme, iyileştirmelerin sürdüğünü açıkladı.

Bunlara ek olarak, köprülü kavşak ve alt geçitler yapıldığını belirten Şahin, söz konusu projelerin önemli bölümünün tamamlandığını, bir kısım projelerin de ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Şahin, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nün, sorumluluk alanındaki yollarda yeni bölünmüş yollar yaptığını, aynı zamanda bazı yolların genişletildiğini, yıpranan yolların da bakım onarımlarının yapıldığını belirtti.

Şahin, “Bunlara ilave olarak, önemli geçiş noktalarında köprülü kavşak ve alt geçitler yapılıyor.” dedi.

Son bir yıl içinde Bursa’nın doğusundaki ilçelerden İnegöl, Yenişehir ve İznik’te yaklaşık 70 kilometrelik yeni bölünmüş yol ve yol genişletme çalışmasın başlatıldığını vurgulayan Milletvekili Şahin, şu bilgileri verdi:
Oylat Yolu: Proje uzunluğu 9,3 kilometre olan yolda, 3 kilometrelik kısım aşınma seviyesinde tamamlandı ve kalan 6 kilometrelik kısmın ihalesinin, mayıs ayıiçinde yapılması planlanıyor.
Yenişehir-İznik Yolu: Proje uzunluğu 24,8 kilometre olan güzergâhta 7,5 kilometrelik kesim sathi kaplamalı olarak tamamlandı. 2013 yılında 4,2 kilometrelik kesimin mevcut ihale kapsamında tamamlanması planlanıyor. 6 kilometrelik İznik çevre yolu dâhil kalan 13,1 kilometrelik kesim mayıs ayı içerisinde ihale edilmesi hedefleniyor.
İznik-Mekece Yolu: Proje uzunluğu 28,3 kilometre olan güzergâhta toplam 7,4 kilometrelik kesim tamamlandı. Mevcut ihale kapsamında 2013 yılında 3,7 kilometrelik kesimin tamamlanması planlanıyor. İznik’ten itibaren kalan 17,2 kilometrelik kesimin yapım ihalesi 30 Nisan 2013 tarihinde yapılması hedeflendi.
Bursa-İnegöl-Kurşunlu: Ümitalan Kavşağı ile İnegöl Sanayi Kavşağı arasındaki 12,3 kilometre ve Bedresu Köprüsü ile Kurşunlu Kavşağı arasında 4,2 kilometrelik aşınma tabakasının yenilenmesi işi 29 Ocak 2013 tarihinde ihale edildi ve önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak.
İnegöl altgeçidi: İnegöl geçişinde 10 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğinde yapılacak altgeçidin ihalesi 10 Nisan'da yapıldı, burada çalışmalar başlıyor.
Oylat ve Kurşunlu kavşakları: Bursa-Ankara yolunda Oylat ve Kurşunlu ayrımındaki köprülü kavşaklarda yapımı süren çalışmaların, temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor.
Mezit Vadisi: İnegöl-Bozüyük arasındaki 5,8 kilometrelik kesimde devam eden bölünmüş yol yapım çalışmalarının, bu yıl temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor. Ayrıca, güzergâh üzerindeki muhtelif heyelanlı bölgelerin ıslahı işi de bir süre önce ihale edildi ve çalışmaların yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.
Yenişehir-Bilecik Yolu: 7 kilometre uzunluğundaki Yenişehir Kuzey Çevre Yolu ile 7 kilometre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu ve Yenişehir-Bilecik arasındaki kaplamalı bölünmüş yolun yapım ihalesi, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl içinde yapılması hedefleniyor.