Elazığ'da Uygulanan Projeler Açıklandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, kentte yapılması planlanan uygulamalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ'da Uygulanan Projeler Açıklandı
Alpay, 28 köyü de kuşatacak şekilde toplam 260 bin dönüm araziyi toplulaştırma ile ilgili ihalenin kesinleştiğini ifade etti.

Elazığ’da uygulanacak projeleri açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, projelerin detayını açıkladı.

Tarım arazilerinin toplulaştırma çalışmalarının sürdüğünü aktaran Alpay, toplulaştırmayla birlikte tarımın daha elverişli bir hale geleceğini belirtit. Alpay, “Bu ay içerisinde tarım arazilerin toplulaştırması ile ilgili olarak merkezde 28 köyü de kuşatacak şekilde toplam 260 bin dönüm araziyi toplulaştırma ile ilgili ihale kesinleşti. Sözleşme tahminimce önümüzdeki ay içerisinde yapılacak. Ancak yer tespitiyle alakalı çalışmalar devam ediyor” dedi

Sulama sulama projesi hakkında da bilgi veren AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, projeyi takip eden firma bölgedeki incelemelerini bitirdiğini söyledi.

Alpay, “Sulama projesi konusunda bir değerlendirmemiz oldu. Buna göre, üç ana alternatif ortaya çıktı. Birincisi; Fırat Nehri yatağından, Beyhan Barajından kapalı basınçlı boru damlama yağmurlama sistemiyle olan bir proje. İkincisi; Sulu Deresi depolama sistemiyle yapılacak bir baraj inşaatı ve sulama projesi. Üçüncüsü ise; Keban Barajı yolu havzasından yapılacak olan bir sulama projesidir. Tahminimce bu proje de önümüzde ki ay içerisinde netlik kazanacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA