Minik Vali’in İlk İcraatı Aydınspor 1923’ü Kutlamak Oldu

AYDIN (İHA) Aydın’da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Vali Kerem Al’ın makamına oturan 8. sınıf öğrencisi Aybüke Adanır, şampiyon Aydınspor 1923’ü tebrik etti.

Minik Vali’in İlk İcraatı Aydınspor 1923’ü Kutlamak Oldu
Minik Vali, daha sonra eğitim ve güvenlik anlamında talimatlar verdi.

Aydın Valisi Kerem Al, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, okul müdürlerini ve 23 Nisan kutlamaları için yurtdışından gelen yabancı konukları makamında ağırladı.

Vali Al, dünya çocuklarıyla birlikte kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine işaret etti. Vali Al, 23 Nisan’ın cumhuriyetin geleceğinin gençlere ve çocuklara emanet edilerek bayram ilan edilen bir gün olduğunu ifade etti.

Vali Al, konuşmasının ardından koltuğunu bir günlüğüne temsili olarak Gazipaşa Otaokulu 8. sınıf öğrencini Aybüke Adanır’a devretti.

Sözlerine şampiyon olarak 2. Lig’e yükselen Aydınspor 1923’ü kutlayarak başlayan Aybüke Adanır, valilik makamının hizmet makamı olduğunu belirterek, “Bir kadın vali olarak koltuğa oturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şampiyon olarak 2. Lig’e yükselen Aydınspor 1923’ün başarılarının devamını diliyorum. Bugün oturmuş olduğum bu koltukta Sayın Valimizin yaptığı gibi başarılı hizmetleri imza atacağıma inanıyorum. Vali koltuğu hizmet makamıdır ve bir bayrak yarışıdır. Bizler de bu kentte gelecekte çok büyük hizmetler sunacağız” dedi.

Kentle ilgili düşüncelerini paylaşan temsili vali Adanır, “Dünyada incir üretiminde ilk sırada olan bir kentiz. Tarım ve turizm sektörleriyle ilgili önemli çalışmalarımız var. Eğitimde iyi durumdayız. Eğitim ailede başlar. Ailelerinde bilinçlendirilmesi için kampanya ve seminerlere ağırlık vermeliyiz. Yaz dönemine giriyoruz. Ormanların korunması ve yangınla mücadele konusunda çalışmalarımızı hızlandırmalıyız” diye konuştu.

Adanır, Fatih Projesi uygulamasının ortaokullarda ne zaman başlanacağı sorusunu yönelttiği İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’den uygulamanın 2013-2014 eğitim-öğretim planlamasına alındığı bilgisini aldı.

Adanır, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel’i de telefonla arayarak talimat verdi. Trafik kazalarına karşı okul önlerindeki güvenlik önlemlerinin arttırılmasını isteyen Adanır’a bilgi veren İl Emniyet Müdürü Temel, “Trafikle ilgili okul önlerinde gerekli önlemleri alıyoruz. Ancak ekip yetersizliğimiz var. Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için de seminerler düzenliyoruz” dedi.

Vali Kerem Al, daha sonra yurt dışından gelen öğrencilerle sohbet etti. Etkinliğin sonunda Vali Al, grupla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA