Milli Eğitim Bakanı Avcı'dan 23 Nisan Çocuklarına Protokol Sürprizi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için her yıl olduğu gibi ülkenin farklı şehirlerinden Ankara'ya gelen çocuklara Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sürpriz yaparak protokol gereği vereceği 23 Nisan mesajına onları da dahil etti.

Milli Eğitim Bakanı Avcı'dan 23 Nisan Çocuklarına Protokol Sürprizi
Geçtiğimiz yıl değiştirilen Milli Bayram Kutlama Yönetmeliği, stadyum gösterilerinin yerine kapalı spor salonları, parklar ve meydanlarda halkın katılımıyla şenlikler yapılmasını öngörüyordu. Bayram günlerinde Milli Eğitim Bakanlarının yapmış olduğu stadyum konuşmaları da böylece tarihe karışmış oldu.

Bakan Nabi Avcı Iğdır, Çanakkale, Sinop ve İçel'den gelen 66 öğrenciyle beraber, bugün Kurtuluş Savaşı Müzesi olan I. TBMM binasında kameralar karşısına geçti. I. Meclisin komisyonlarının toplandığı, yasa tekliflerinin görüşüldüğü, birinci ve ikinci dönem mebuslarının fotoğraflarının bulunduğu oda ve koridorları öğrencilerle birlikte gezdi ve çocuklara tarih dersi verdi. İstiklal Madalyalarının sergilendiği bölümde bir kız öğrencinin "Savaşan kadınlar da var mıydı?" sorusu üzerine Bakan Avcı, Halide Edip Adıvar'ın sadece bir romancı değil, onbaşı olarak Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleye dikkat çekti.

Avcı, daha sonra öğrencilerle birlikte 23 Nisan mesajını vermek üzere Meclis Toplantı Salonu'na geçti. 23 Nisan 1920'de Meclis'in toplandığı salonun Bakanlar Kurulu ve milletvekilleri sıralarına oturan öğrencilerin, hem tarihi meclis binasında olmaktan hem de Milli Eğitim Bakanı'nın 23 Nisan mesajına eşlik etmekten dolayı mutlu oldukları gözlendi.
Kaynak: İHA