Eskişehir Odunpazarı İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, barış sürecinin önemli bir viraj olduğunu belirterek, 4 aydır şehit olmadığına dikkat çekti.

Eskişehir Odunpazarı İlçe Danışma toplantısına katılan Koca, Türkiye’nin çok önemli viraja girdiğini söyledi.

Koca, Türkiye’nin usta bir şoförle bu önemli dönemden rahatlıkla geçeceğini ifade ederek, “Virajın geçilmesi ile bu aracın yolcuları da felaha erecek. Bu ülke çok büyük badireler atlattı. 7 düvele karşı Kurtuluş savaşı verdi. Çanakkale’de destan yazdı. Bu millet hiç ama hiç bağımsızlığından ödün vermedi. 80 yılda çok ağır krizler atlattık. En ağırını da 1999 - 2001 yılları arasında yaşadık. 2001 yılı her şeyin dibe vurduğu, umutların tükendiği, halkın bezdiği, güvenin kalmadığı bir dönemdi. Böyle bir zamanda amblemiyle, ismiyle, kadroları ile çok farklı bir siyasi hareket doğdu. Başında İstanbul’u ihya eden Recep Tayyip Erdoğan vardı. Kuruluşumuzdan 1 yıl sonra girdiğimiz ilk seçimde tek başımıza iktidar olduk. 2002 yılı 3 Kasım tarihi artık bu ülkenin miladı oldu” diye konuştu.

“10 YILDA ULUSLARARASINDA SÖZÜ DİNLENEN OLDUK”
İktidara geldikten sonra uluslararası devletler arasında Türkiye’nin sözü dinlenir bir devlet durumuna geldiğini vurgulayan Koca, sözlerine şöyle devam etti:
“10 yıl geçiyor geriye dönüp bir bakıldığında 80 yılda yapılanın 3,4,5 kat fazlası hizmetlerin yapıldığı anlaşılıyor. Halkımızın çile çektiği ne iş varsa hemen üzerine gidiliyor ve halkımızın isteği doğrultusunda düzeltiliyor. Bu 10 yılda her alanda lider ülke Türkiye'nin temelleri atıldı. Ulusal ve uluslar arası her alanda gelişme sağlandı. Ekonomik göstergeler ortada. Uluslararası siyasette edilgen değil sözü dinlenen bir Türkiye var artık.”
“ANALARIN DUASI TERÖRÜ TARİHE GÖMECEKTİR”
Barış sürecine de değinen Koca, anaların duaları ile terörü tarihe gömeceğiz dedi.

Koca, bsürecinin 4 ay önce başladığına dikkat çekerek, konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Şimdi Türkiye'nin önündeki en büyük engel olan terör sorununu çözüyoruz inşallah. Halkımızın yüzde 60'ı bu süreci destekliyor hamdolsun. Çünkü 10 yılda neler yaptığımızı gördü. Niyetimizi biliyor. Birilerinin oyunuyla akan kardeş kanının durması gerektiğine inanıyor halkımız.Türkiye'nin ayak bağı olan bu sorun çözülürse Türkiye her alanda sıçrama yapacak bir güce erişecek inşallah. O zaman lider ülke Türkiye'nin önünde hiç bir engel kalmayacak. Bakın bu süreç başladığından beri şehit haberi almıyoruz. 4 aydır baba ocaklarına ateş düşmüyor. Analar ağlamıyor. Huzur ve sükunet hakim. İnşallah Türkiye, anaların duası ile bir daha gelmemek üzere bu terör belasını tarihe gömecektir. Bu çözüm sürecine en büyük desteği Evlatlarını şehit veren anneler, babalar veriyor. Çünkü acıyı onlar biliyor.”
“MUHTAÇ ER VE ERBAŞA MAAŞ BAĞLANACAK”
Askere giden Er veya Erbaşların gelir düzeylerine göre 250 TL maaş bağlanacağını belirten Koca, “Biz de AK Parti olarak 10 yılı aşan iktidarımız süresince şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hak ettikleri değeri vermek için çok sayıda değişiklik yaptık. Vazife ve harp malullük kapsamındaki TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara 1, bu kapsamdaki diğer kamu görevlilerinden, sivil vatandaşlardan hayatını kaybeden veya malul olanlara 1 istihdam hakkı sağlanacaktır. Ayrıca bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlanacaktır. Vazife ve harp malulu kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da 73 bin TL 20 yıl vade ile bu imkandan yararlanma imkanı sağlanacaktır. Bu düzenleme ile askere giden muhtaç er ve erbaşlara askerlik süresince sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından aylık 250 TL düzenli yardım programı başlayacaktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA