Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: “Yozgat Ulaşımda Önemli Bir Kavşak Olacak”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın hızlı tren, havaalanı ve karayolu ile ulaşımda önemli bir kavşak olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: “Yozgat Ulaşımda Önemli Bir Kavşak Olacak”
Bir dizi gezi ve temel atma töreni için Yozgat’a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şahin Tepesi Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Cumhuriyet döneminde en çok hizmeti AK Parti iktidarı döneminde aldığını söyledi.

Yozgat’ın ekonomik yönden gelişmesi konusunda çalışmalarının bulunduğunu ancak yatırımcıların Organize Sanayi Bölgesin’den memnun kalmadığını bu sebeple yatırım yapmakta tereddüt ettiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ,”İnşallah 2015 yılı sonu veya 2016 yılı başlarında Hızlı Tren’in hizmete girmesiyle ardından havaalanımızın hizmete girmesiyle birlikte ilimizde ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı kalmayacak ve bu da yatırımcıyı Yozgat’a çekecektir. Yozgat özellikle hızlı tren konusunda önemli bir kavşak durumunda olacak. Şuanda Ankara -Sivas yine Ankara- Kayseri ardından yine Karadeniz’den Adana’ya kadar olan hattın da bağlantı yeri Yozgat olacaktır. Bu da ilimize önemli bir avantaj sağlayacaktır. Havaalanının da yine önemli bir ulaşım hizmeti sağlayacak. Yozgat havaalanı sadece Yozgat değil çevre illere de hizmet verecek” dedi.

Yozgat’ta E-88 karayolunun yapımının geciktiğini normalde geçen yıl bitmesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Ancak geçen yıllarda malzeme temini konusunda sıkıntı yaşandığı için yollarımız yapılamadı. Bu yıl yollarımızın önemli bir kısmı inşallah tamamlanacak” diye konuştu.

Yozgat’a çevre yolu yapılıp yapılmaması konusunda basın mensuplarının görüşlerini alan ve basın mensuplarının çoğunluğunun çevre yolunun biran önce yapılmasını istemesi üzerine Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Çevre yolunu isteyen çoğunlukta hemşehrilerimiz var, biz bunu onların isteği doğrultusunda değerlendiriyoruz. Ödenek konusunda bir sıkıntımız yok. Çevre yolu biran da başlayıp bitecek bir durum değil. Bu sebeple biz şimdiden çalışmalara başlamak istiyoruz” dedi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz de katıldı.

Kaynak: İHA