Ayvalık’ta 82 Sokak Kedisi Kısırlaştırıldı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, önceki gün 82 sokak kedisinin kısırlaştırıldığı öğrenildi.

Ayvalık’ta 82 Sokak Kedisi Kısırlaştırıldı
Geçtiğimiz ay ilçedeki sokak köpeklerine yönelik gönüllü kısırlaştırma çalışması yapan Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği (SHKD) ekipleri ikinci kez geldikleri Ayvalık’ta bu kez 82 sokak kedisini kısırlaştırdı. Aynı gün Ayvalık’ın turizm alanında cazibe merkezi Cunda adasında tüm sokak köpeklerinin iç ve dış parazit ilaçlamalarının yanı sıra kuduz aşılarını da yapan SHKD ekiplerinin söz konusu hayvanları sağlık taramasından da geçirdikleri dikkatlerden kaçmadı. Ayvalık’ta gerçekleştirilen gönüllü hayvan severlerin de görev aldıkları etkinlik kapsamında SHKD ekiplerine sponsor olan Actiezwerfhonden Derneği’nin de dev desteklerde bulunduğu vurgulandı.

Ayvalık Hayvan Hakları Derneği Başkanı ve HAYTAP Temsilcisi Gülnihal Balcı, ayvalık’taki sokak hayvanlarına yönelik çalışamlara öncü olan Veteriner Hekim Murat Bekhan ile sponsorluğu üstlenen Actiezwerfhonden Derneği’nin yöneticisi Linda Tall’e bağlı bulunduğu dernekler adına teşekkür etti.

“GÖNÜLLÜ ÇALIŞMALAR YETERSİZ”
Balcı yaptığı açıklamada, “Benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla Ayvalık’ta sokaklar kısırlaştırılmamış kedi ve köpeklerle dolu. Üstelik bu zavallı hayvanlar insanlar tarafından zulüm görüyorlar” dedi.

Ayvalık’ta sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Gülnihal Balcı, “Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına daha çok ağırlık ve hız verilmesi gerekiyor. Şu ana kadar bu konuda yapılan gönüllü çalışmalar yetersiz. Meselenin devlet birimlerinin katkılarıyla ivme kazanacağına inanıyorum. Bu yüzden de resmi makamları sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çalışmalarını devlet eliyle yürütmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA