Kentsel Dönüşüme Tepkili Romanlar, Bakan Çağlayan'ın Yolunu Kesmek İstedi

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak evleri için düşük ücret verildiğini öne süren vatandaşlar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın geçeceği yolu trafiğe kapattı.

Bakan başka bir yolu kullanarak ilçeden ayrılırken, vatandaşlar, bir saatlik eylemlerine basın açıklaması yaptıktan sonra son verdi.
Gazipaşa Mahallesi'ndeki evleri kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak Roman vatandaşlar, Bakan Çağlayan'ın ilçedeki bir otelde düzenlenen çalıştaya katıldığını öğrendi. Bunun üzerine vatandaşların oluşturduğu 100 kişilik grup, Bakan Çağlayan'ın programının sonunda geçeceği İzmit Caddesi'ni trafiğe kapattı. Emniyet güçleri, Bakan Çağlayan'ın konvoyunu İpekyolu Caddesi'ni kullanarak TEM otoyoluna çıkardı.

Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Erdem Mali ve Emniyet Amiri Aydın Ertürk, yolun açılması için yoğun çaba harcadı. Görüşmeler sonucunda grup, basın açıklamasının ardından yolun açılması konusunda ikna edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak evleri için düşük ücret verildiğini öne süren Fuat Yavuz, "Bizim amacımız kimseyi mağdur etmek değil. Biz senelerden beri buradayız. Evlerimizi rant için alıyorlar. Biz Türk vatandaşı değil miyiz? Bana 30 bin TL para veriyorlar. Ben bu parayla ne alacağım. TOKİ’ye yazılayım dedim 2+1 verdiler, 60 bin lira istediler. Bir türlü sesimizi duyuramadık. Evlerimizi yok pahasına alıyorlar." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar, yolu trafiğe açtı.