Başkan Karaosmanoğlu Sıdıka Nineyi Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cedit Mahallesi’nin asırlık çınarı Sıdıka nineyi ziyaret ederek hayır duasını aldı.

Başkan Karaosmanoğlu Sıdıka Nineyi Ziyaret Etti
Sıdıka Özdemir, yaklaşık bir asır önce Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesinden Kocaeli’ne gelmiş. 18-19 yaşlarında geldiği Kocaeli’nde bugün 105 yaşına ulaşmanın mutluluğunu yaşayan asırlık Sıdıka nine, halen oturduğu İzmit Cedit Mahallesi’nin sembol isimlerinden birisi.

Cedit sakinlerinin büyük saygı duyduğu ve sevdiği Sıdıka nine, bir süre önce Başkan Karaosmanoğlu’nu misafir etmişti. Ziyarette İsmail Araç ile Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Cedit Mahalle Muhtarı Vedat Yoldaş da hazır bulunmuştu. Muhtar Yoldaş ile Başkan Karaosmanoğlu’na haber gönderen Sıdıka nine, kendisini çok özlediğini ve bir kez daha görmek istediğini dile getirdi.

Sıdıka ninenin bu güzel isteğini geri çevirmeyen Başkan Karaosmanoğlu, eşi Behiye Karaosmanoğlu ile birlikte kendisini bir kez daha ziyaret etti. Misafirlerini oğlu İsmail Özdemir ile birlikte ağırlayan Sıdıka nine, kapıda karşıladığı Başkan Karaosmanoğlu’nun sevgiyle boynuna sarıldı. Elini öpen Başkan Karaosmanoğlu’ndan hayır dualarını esirgemeyen Sıdıka nine, ilerleyen yaşına rağmen dinçliği ve hafızasının gençliğiyle de dikkat çekti.

Bir asırlık ömründe yaşanan tüm olayları en ince detayına kadar hatırlayan Sıdıka nine, Başkan Karaosmanoğlu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini ifade etti, kendisine selamlarını ve hayır dualarını götürmesini istedi. Sıdıka nine, Başbakan Erdoğan ve Başkan Karaosmanoğlu’na bol bol dua ettiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA