Bahçeli: Türkiye Cumhuriyeti Parçalara Ayrılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye kapkara bir dönemin içindedir.Türk milleti manen kırılmakta, madden bitirilmektedir. Kimliği buharlaştırılmak, benliği baltalanmak ve varlığı bombalanmak istenmektedir." dedi.

İzmir Gündoğdu Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen 'Bayrak Mitingi'nde konuşan Bahçeli, "Türkiye’nin böylelikle her şeye razı olması beklenmektedir. Tarihe şan ve şöhretle geçen aziz milletimiz çöküşe götürülmektedir. Emperyalizmin zincirleri kırılarak ve küresel darbe püskürtülerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti parçalara ayrılma tehlikesiyle karşı karşıyadır. 90 yıl önce bir yükselişin başından, bir yücelmenin ucundan ve bir doğuşun şafağından yola çıkan aziz milletimiz, bugün bitişin yanına, tükenmenin ve yok oluşun kısacık mesafesine gelmiş durumdadır. Bu hüsran verici bir tablodur. Bölücü terör, Allah’ın belası bir çözüm ve barış süreciyle Türkiye’yi ve Türk milletini kıskıvrak ele geçirmek için son hazırlıklarını yapmaktadır. Başbakan ve hükümeti, PKK’ya el uzatmış, ayağa kaldırmış ve Türkiye’ye saldırı pozisyonuna getirmiştir. Terör suçundan müebbet hapse mahkûm olan ve 40 bin kişinin kanını elinde, yüzünde, hülasa her şeyinde taşıyan İmralı’da yatan katil Başbakan’la aleni pazarlık yapmaya soyunmuştur.” diye konuştu.

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan, Türk milletinin şerefiyle oynadığı gibi, kendi şerefini de iki paralık etmiş ve şeref yoksunluğu sıralamasında bir numarayı kimseye kaptırmamıştır. İmralı canisi ve çetesiyle sürdürülen müzakere süreci; bitmiş, kadavraya dönmüş bir terör örgütünü tekrar diriltmiş ve iki büklüm olan belini doğrultmuştur. Canibaşı siyasallaştırılmış, PKK meşrulaştırılmış ve şu kepazeliğe bakınız ki bölücülük olağanlaştırılmıştır. Türk milleti kendi içinden çıkan bir siyasi irade tarafından kıtır kıtır doğranmaktadır. Her şeyi görüyorsunuz, Başbakan Erdoğan süreç diyerek Türk milletini etnik çöplüğe süpürmeye, barış ifadeleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ni batışa sürüklemektedir. Bunda da son derece pervasız, son derece küstahtır."

“Neymiş efendim, çözüm ve güzellik olacakmış. Neymiş efendim, terör bitecek, silahlar susacakmış. Neymiş efendim, barış gelecekmiş. Neymiş efendim, analar ağlamayacakmış, kan duracakmış, huzur ve istikrar kazanacakmış. Neymiş efendim, Türkiye güçlenecekmiş ve ekonomik olarak sıçrayacakmış.” diyen Bahçeli, "Bunların hepsi yalandır, aldatmadır, hayaldir ve asılsızdır. AKP hükümeti, bu iddiaları İmralı canisine ve PKK’ya boyun eğmenin bahaneleri olarak kullanmaktadır. Sayın Başbakan Türkiye’yi 10 yıldır yöneten sensin. İzmir’den sorarım sana, getiremediğin istikrarı PKK’yla mı temin edeceksin? Sağlayamadığın huzuru İmralı canisiyle el ve güç birliği yaparak mı hayata geçireceksin? Sayın Erdoğan, dünyanın neresinde teröristlerden aman dileyen demokratik yollardan seçilmiş bir iktidar vardır? Sen 10 yıldır ne yaptın? Neyle uğraştın? Neyle meşgul oldun? Bol harcırahlı yurt dışı gezilerinde bahtın mı bağlandı, ruhun mu kapandı, bilincin mi kaydı? Bölücü terör örgütüne teslim olmak şayet her şeyi çözecek ve Türkiye’ye baharı getirecek idiyse, ne diye 29 yıldır mücadele edilmiştir? Ne diye bu kadar kayıp ve külfete katlanılmıştır? Sayın Erdoğan bunlarla ilgili bir fikrin var mıdır? Yoksa küresel çevreler, eşbaşkanlığını yaptığın kanlı projeler sana Türkiye’yi ve Türk milletini tasfiye görevi mi vermiştir?” diye konuştu.