Schwabach Belediye Başkanı Trüaf, Kaymakam Bulacak'ı Ziyaret Etti

Almanya'nın Nürnberg şehrinin Schwbach ilçe Belediye Başkanı Mathias Trüaf, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak'ı ziyaret etti.

Schwabach'dan gelen Alman heyeti makamında kabul eden Bulacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bulacak, Kemer'in turizm açısından çok önemli bir yer olduğunu belirterek, "Kemer turizmde marka haline gelmiştir. Yılda 1 milyonu aşkın turist geliyor. Kemer, tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve deniziyle gezilmeye değer yerlerden biridir. Kemer'i gezmenizi tavsiye ederim" dedi.

Trüaf ise kendilerini ağırlayan Bulacak'a teşekkür ederek, iki şehir arasındaki kardeşliğin 15'inci yılını doldurduğunu belirtti.

Nürnberg ile Antalya'nn, Schwabach ile de Kemer'in kardeş şehir olduğunu hatırlatan Trüaf, Schwabach'da altın yatakları olduğunu ve işlendiğini kaydederek, "İki kardeş şehir arasında bir sistem var. İkili ilişkiler gün geçtikçe gelişiyor" diye konuştu.

Ziyaretten sonra Almanya'dan gelen heyet ve Bulacak, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Ayrıca Kemer Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencileri de Kaymakam Bulacak'ı ziyaret etti.

Bulacak, 1. Ulusal Manavgat Yemek Yarışması'nda dereceye giren öğrencileri tebrik etti. Aşçılıkta başarıyı arttırmak için çalışma yapmak gerektiğini anlatan Bulacak, "Özellikle gastronomi bölümüne önem verilmeli. Çünkü bu meslekte gastronomi taşıyor" dedi.

Kemer Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin, yarışmada 1 gümüş 3 bronz ve 1 merit madalya aldığı belirtildi.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA