Akil İnsanlar Heyeti Asansörde Mahsur Kaldı

Kayseri’de gün boyu ziyaretlerde bulunan Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyetinden 4 kişi, bindikleri asansörde mahsur kaldı.

Asansörün aşırı yük nedeniyle zemin kattan 5 santimetre kadar aşağı düştü. Bina görevlisi kapıyı açarak heyet üyelerini kurtardı. Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi heyetinde bulunan Beril Dedeoğlu, Vahap Coşkun, Doğu Ergil, Erol Göka ve Hilal Kaplan, Kayseri’deki program çerçevesinde Hacı Bektaş-i Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği ile Vakfı'nı ziyaret etti. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki derneğin bulunduğu binaya gelen heyet üyeleri, beşinci kata çıkmak için asansöre bindi. Asansör zemin kattan 50 santimetre aşağı düştü. Üyeler asansörde kaldı. Daha sonra bina görevlisi aşağı inerek kapıyı açtı ve mahsur kalan heyet üyelerini asansörden kurtardı. Yeniden çalışmaya başlayan asansöre bazı üyeler binmekten vazgeçti ve beşinci kata merdivenlerden çıktı. Kalabalık bir grupla burada bir araya gelen heyet üyeleri, geliş amaçlarını anlattı. Sorunlar, sorunların çözümü noktasında neler yapılabileceği konusunda görüş alacaklarını aktardı. Tek tek söz alan katılımcılar, çözüm sürecinin içeriğini bilmek istediklerini, çözüm sürecinde nelerin olduğunun kamuoyuna anlatılmasa gerektiğini ifade etti.

Kayseri Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Rüstem Gümüş, derneklerinin çözüm sürecini desteklediğini ama içeriği hakkında bilgi sahibi olmak istediklerini ifade etti.

Gümüş, çözüm sürecinin İslam kardeşliğinden yapılmaması demokratik çözüm olarak Alevilerin de sorunlarının çözümlenmesiyle sonuçlandırılmasını istedi. Toplantının bir bölümüne ziyaretlerini tamamlayan heyetin diğer üyeleri de katıldı.