Antalya'ya Gelen İsrailli Turist Sayısı Yüzde Bin Arttı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, son dönemde İsrailli ziyaretçi sayısında gözlenen değişime dikkat çekerek, “Rakamlar bize İsrailli turistlerin Antalya’ya dönüşlerinin başladığını gösteriyor.

” dedi.

İsrail’le yaşanan Mavi Marmara olayının ardından, Antalya’ya gelen turist sayısında ciddi oranda düşüş yaşanmıştı. 2010 yılı mart ayında İsrail’den gelen ziyaretçi sayısı 13 bin 787 iken bu rakam 2011 yılında bin 267’ye, 2012 yılında ise 363’e kadar gerilemişti. Bu yıl ise verilere göre, İsrailli turistlerin sayısının, mart ayında geçen yıla göre yüzde bin oranında artışla 4 bin 117’ye çıktığı belirtildi.Bu yükselişin sinyallerini şubat ayında aldıklarını hatırlatan ATSO Başkanı Budak, geçen yıl şubat ayında yalnız 12 olan İsrailli turist sayısı, yüzde on bin oranında artışla bin 221’e ulaştığını açıkladı.

Türkiye genelinde de İsrailli ziyaretçi sayısında artış olduğuna dikkat çeken Budak, “Ancak Antalya’daki gibi hızlı bir değişimden söz edemeyiz. Örneğin şubat ayı itibariyle İsrail’den ülkemize gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 82 artarak 5 bine ulaşmıştır.” diye konuştu.

Yaşanan bu gelişmelerden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Başkan Budak, Antalya’nın, her ülkeden her dinden milyonlarca insanın birlikte huzur içinde tatil yaptığı gerçek bir turizm merkezi olduğunu en güzel biçimde kanıtladığını açıkladı.

İsrail hükümetinin davranışları ve hatalarının İsrail vatandaşlarından bağımsız olduğuna inandığını açıklayan Budak, “İsrail halkı, geçmişte her mevsim Antalya’nın geleneksel konukları olmuştur. Hükümetlerimiz arasındaki ilişkilerin turizme çok daha olumlu yansıyacağını bekliyoruz. Bu düşüncelerle İsrailli konuklarımızı da diğer ülkelerden gelen konuklarımız gibi dostluk ve barış dilekleriyle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.