Kepfest’te Genç Kemancılar ve Piyanistler Ödüllerini Aldı

İçel Üniversitesi (MEÜ) Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Gülden Turalı ve Kamuran Gündemir 1. Ulusal Keman-Piyano Festivali'nde (KEPFEST) genç kemancılar ve piyanistler ödüllerini aldı.

Kepfest’te Genç Kemancılar ve Piyanistler Ödüllerini Aldı
MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl KEPFEST adı altında birleştirilerek festivale dönüştürülen Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması ile Ulusal Kamuran Gündemir Piyano Yarışması’nın sona erdi. 9-13 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen festivalin ödül töreni Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, yarışmaların seçici kurul üyeleri, festivale destek veren kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Aydın, festivalin uzun yıllardır başarıyla yapılan bir etkinlik olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin dünyaca ünlü sanatçılarla bir araya geldiklerini ve bu anlamda çok şanslı olduklarını ifade eden Prof. Dr. Aydın, “Çocuklarımız onları görüp onlardan bir şeyler alıyorlar. Bu yıl keman ve piyano yarışmasını birlikte yaptık. Çok önemli iki insanın adına böyle bir yarışma düzenlediğimiz için mutluyum. Emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Keman Yarışması Jüri Başkanı Yusuf Güler Aksöz ise etkinliği yaşama geçirenlere teşekkür eden Aksöz, “Bu vesile ile uzun yıllar birlikte çalıştığım değerli sanatçılar Gülden Turalı ve Kamuran Gündemir’i rahmetle anıyorum. Festivalde yer alan yarışmalara katılan tüm yarışmacıları içtenlikle kutluyor, müzik yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Devlet Sanatçısı Muammer Sun’a Festival Onur Ödülü verildi.

Ödül, Muammer Sun adına kızı Doç. Müride Sun'a Rektör Aydın tarafından takdim edildi. Törende Gülden Turalı 5. Ulusal Keman Yarışması kapsamında iki kategoride ödüller verildi.

Birinci kategoride İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Elfida Su Turan ‘En İyi Türk Eseri’ yorumu ve ikincilik ödülünü alırken, İçel Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan İdil Yunkuş ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’ndan Alpay Jan Inkılap birincilik ödülünü paylaştı. Bu kategoride üçüncülük ödülü verilmedi. Birincilik ödülünün verilmediği ikinci kategorideyse ‘En İyi Türk Eseri Yorumu’ ödülünü ve ikincilik ödülünü Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Müzik Hazırlık Lisesi'nden Demirhan Gökbudak Alırken, üçüncülük ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Asaf Öksüz’ün oldu.

Kamuran Gündemir 3. Ulusal Piyano Yarışması’nda ise bu yarışmaya adını veren sanatçı ve eğitimci Kamuran Gündemir'in eşi Prof. Selçuk Gündemir, Can Bağlar Bilen'e özel ödül verdi. Birincilik ödülünün verilmediği ilk kategoride üçüncülük ödülü İçel Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Doğaç Bezdüz'e verildi.

İkincilik ödülü ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Ramona Kemmer ve Ataşehir Özel Denizatı İlköğretim Okul'ndan İzem Gürer arasında paylaştırıldı. İlk kategoride ayrıca Türk Eseri Yorumu ödülü Ataşehir Özel Denizatı İlköğretim Okulu'ndan İzem Gürer’in, mansiyon ödülü de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Faruk Kalaycı'nın oldu. Yarışmanın ikinci kategorisinde ise birincilik ödülü verilmedi. Bu kategoride ikincilik ödülünü Can Çakmur, Can Bağlar Bilen ile paylaşırken, üçüncülük ödülü Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan Atakan Oyal'a verildi.

En İyi Türk Eseri Yorumu ödülünü de Can Çakmur kazandı.

Yarışmada dereceye girenler ödüllerini Rektör Aydın ve jüri üyelerinin elinden aldılar. Dereceye girenlere çeşitli para ödüllerinin yanı sıra daha sonra belirlenecek olan bir senfoni ya da oda orkestrasında solist olarak çalma hakkı verildi.

Kaynak: İHA