Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mazıcıoğlu'nun Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde yapılan programların Peygamber ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaya, tanımaya vesile olduğunu bildirdi.

Mazıcıoğlu, hafta nedeniyle yayımladığı mesajda, Peygamberin çok iyi bir eğitimci olduğunu, insanların eğitilmesinden yana olduğunu belirtti.

Peygamberin, yoksulun korunmasını, fakirlerin gözetilmesini, çevrenin temiz tutulmasını, kıyamet kopsa da bir ağacın dikilmesini, kadınların ve çocukların korunmasını, İslam kardeşliği gibi bir çok öğütler verdiğini anımsatan Mazıcıoğlu, öğütlerin teoride kalmadığını, uygulamalarına da yansıdığını kaydetti.

Mazıcıoğlu, şunları bildirdi:

"Barış dini İslam, O'nun aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiş, öğretilmiştir. Onun için bu kutlu haftada Peygamberimizin aktardığı ilahi mesaja kulak vermeli, O'nun emanetine ve hatırasına sahip çıkmalı, O'nun çağrısını gür bir sesle dünyaya duyurmalıyız.

Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde yapılan programlar Peygamberimizi ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamaya, tanımaya vesile oluyor. Kutlu Doğum Haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin bütün insanlığın kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını temenni ediyor, Kutlu Doğum Haftası'nın vatandaşlarımıza, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Ömer Fansa
Kaynak: AA