Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ventrell Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze ziyaretiyle ilgili, Gazze'ye insani yardımlar konusunda "Hamas'ın çok istediği bir tür meşruiyeti sağlamak yerine temasa geçmenin diğer yollarının da bulunduğunu" kaydetti.

Ventrell'e, günlük basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyareti soruldu.

ABD olarak Hamas'a yönelik pozisyonlarının değişmediğini ve Hamas'ı terörist örgüt olarak gördüklerini hatırlatan Ventrell, Hamas ile diyaloğa girmenin amaca zarar verici olduğunu kaydetti.

Ventrell, Türkiye'nin bazı insani yardım kaygılarını dile getirdiğini ama bunun için de "Hamas'ın çok istediği bir tür meşruiyeti sağlamak yerine temasa geçmenin diğer yollarının da bulunduğunu" ifade ederek, bu bağlamda, Türk yetkililerin konuyu, Filistin yönetimi ile koordine etmesi gerektiğini söyledi.

Ventrel, "Bir konuya açıklık getirebilir misiniz- Erdoğan doğrudan Gazze'ye giderse, ziyareti uygun görmüyorsunuz, ama diyelim, Erdoğan Batı Şeria'ya da uğrarsa seyahati uygun mu buluyorsunuz- Veya Erdoğan, Abbas ile koordine ederse-" sorusu üzerine, "Erdoğan geçmişte Batı Şeria'ya gitmişti ve bence burası seyahatin parçası olabilir ama sizi konuyla ilgili Türk tarafına yönlendirmeyi tercih ederim" dedi.

Muhabir: Barışkan Ünal

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA