Trabzon'da Bir Grup, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapmayı Öngören Tasarıyı, Balon Patlatarak Protesto Etti

Trabzon'da bir grup, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapmayı öngören tasarıyı, balon patlatarak protesto etti.

Atatürk Alanı'nda bir araya gelen ve ellerinde çeşitli dövizler bulunan yaklaşık 30 kişi, "kanlı yasaya hayır" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yaprak Kadakaloğlu, yürürlükteki 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapmayı öngören yasa tasarısını bu haliyle kabul etmediklerini söyledi.

Tek amaçlarının, hayvanların işkence görmeden ömürlerini tamamlamalarını sağlamak olduğunu belirten Kadakaloğlu, "Şimdiye dek yetkililer tarafından yürürlükte olan 5199 sayılı yasanın uygulanmadığı, bu duyarsızlık ve yetersizlikler için çeşitli bahaneler uydurulduğunu, yasada açıkça belirtilen maddelerin aksine uygulamaların sürüp gittiğini sürekli gözlemledik. Bu konuda bizlere söylenen yalanlara tepkimiz sürmektedir" ifadelerini kullandı.

Hayvan hakları konusunda yalan beyanlarda bulunulduğunu iddia eden Kadakaloğlu, şöyle devam etti:

"Yetkililerin yalanlarını, hayvanlar üzerindeki kanlı planlarını, şişirip şişirip sundukları balonları patlatacağız. Bizler bu yeni yasa tasarısını istemiyoruz ve yetkililer lütfen sesimizi duysun. Bu kadar hayvan hakkı savunucusu bu yasaya karşı çıkıyorsa demek ki yasanın insani, vicdani ve hukuki yönünde büyük eksiklikler var. Bu tasarıyı bu haliyle kabul etmemiz mümkün değildir. Yaratılanı yaratandan ötürü seven insanlara bu kanlı tasarı yakışmamaktadır."

Açıklamanın ardından gruptakiler, yanlarında getirdikleri balonları patlatarak tasarıyı protesto etti.

Muhabir: Burak Altunöz

Yayıncı: Murat Kaban
Kaynak: AA