Maliye Bakan Mehmet Şimşek’ten Batmanlı Öğrencilere Hediye

Zambak Yayın Grubu, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Batman’da ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak amacıyla Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla 698 bin 723 TL bağış yaptı.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşen törende ihtiyaç sahibi öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Maliye Bakan Mehmet Şimşek’ten Batmanlı Öğrencilere Hediye
Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan ve Kimse Yok Mu derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner ve diğer yetkiler katıldı

Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Sözlerimin başında Zambak yayınları ve Kimse Yok Mu derneğine teşekkür ediyorum. Eğitim bizim en çok önemsediğimiz konudur. Bu nedenle biz bütçenin 5’te birini eğitime ayırıyoruz. Eğitim gibi önemli bir konunun toplumun her kesimine yayılabilmesi sivil toplum kuruluşları ve bu tür kuruluşların desteği ile mümkündür. Biz batmanda eğitimin gelişmesi için sürekli çalışmalar yapmaktayız. Batman’da okul ve derslik sayısını ikiye katladık. Öğrenmen sayısını da üçe katladık. İyi eğitim ve fırsat eşitliği için bu yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Küresel rekabette eğitime bir liralık katkının gelecek kırk elli yıl için çok önemli olduğunu biliyoruz. Zambak yayınlarının yapmış olduğu yardımı çok anlamlı buluyoruz. Yapılan bu çalışmayı cani gönülden tebrik ediyorum. Eğitim denince Zambak Yayınlarının çok değerli bir kuruluş çok değerli şirket olduğu akla gelmektedir” dedi.

Programın ardından Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan eşi S. Hümeyra Arslan’ın katılımlarıyla 400’e yakın öğrenciye hediye dağıtımı yapıldı.

Kurumsal Sosyal sorumluluk faaliyetleri uluslararası alanda iş ahlakının gereği olarak tanımlayan Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan; “Bizlerde bu bilinç ve sorumlulukla Zambak yayın grubu olarak yaklaşık 3 yıldır Zambak Çocuk Tiyatrosu ile yılda 200 bine yakın öğrencimize ücretsiz hizmet götürmekteyiz. Ayrıca 81 ilimizde eğitimlerimize ve öğrencilerimize hizmet götürmekteyiz.” dedi.

Ceylan; “Batman ilimizde de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize verilmek üzere Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla bağışta bulunuyoruz çünkü eğitim kalkınmanın temelidir. Türkiye’nin kalkınmasının da iyi bir eğitimle olacağına inanıyor ve özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz başta olmak üzere eğitime destek vermeye çalışıyoruz.” Ceylan, “Yardımlaşmak bizim kültürümüzün en temel parçasıdır. Bizler, kültürümüzün yaygınlaşmasını, yaşatılmasını kardeşlik ve dostlukların pekişmesinde önemli bir adım olarak görüyoruz. Türkiye’nin uluslararası alanda geldiği ve geleceği başarı alanlarının artması geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verilecek iyi bir eğitimle mümkündür. İmkân bulamamış fakat destek verildiğinde başarılı olacak öğrencilerimize katkı yapmayı çok önemsiyoruz. Bugün Öğrencilerimiz için 698 bin 723 liralık bağış çekini, Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teslim ediyoruz” dedi.

KİMSE YOK MU EĞİTİME TAM DESTEK VERİYOR
Yoksullukla mücadelede köklü bir çözüm olması adına eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini belirten Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, “Yurt içinde ve dünyanın az gelişmiş ülkelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere birçok alanda eğitim desteği veriyoruz” dedi.

Çetiner, “Kimse Yok Mu maddi imkânları kısıtlı olan öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla “Okuma Salonu” adı verilen etüt merkezleri açıyor. Maddi imkânsızlık sebebiyle dershaneye gitme imkânı bulamayan öğrenciler, Kimse Yok Mu’nun destek olduğu ve gönüllü öğretmenlerin ders verdikleri bu okuma salonlarında lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanabiliyor. Kimse Yok Mu ve bağışçılarının yardımlarıyla bugüne kadar 33 ilde okuma salonu açılırken, yeni okuma salonlarının açılması için çalışmalar devam ediyor” dedi.

Metin Çetiner konuşmasına şöyle devam etti. “Tüm bu hizmetlerin yanı sıra, eğitim almak en temel haklarıyken, maddi imkânsızlıklardan dolayı öğrenimini devam ettiremeyen çok sayıda çocuk var. Çocukların eğitimlerine devam edebilmeleri için Kimse Yok Mu; sırt çantası, beslenme çantası, kalem kutusu, suluk, defter, kalem, silgi, kalemtıraş, boya kalemi, cetvel seti gibi kırtasiye malzemelerini eğitim sezonu başında ve ortasında olmak üzere yılda iki kez ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırıyor” dedi.

Kaynak: İHA