Bitlis Vali Vekili Pektaş'ın Açıklaması

Bitlis'te bu yıl kapsamlı şekilde ve bir hafta boyunca kutlanacak "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri başladı.

Hafta dolayısıyla önceden salonlarda 1 veya 2 gün düzenlenen etkinlikler, bu yıl Bitlis Valiliği, belediye ve İl Müftülüğünün organizasyonla kent merkezindeki cadde ve sokaklarda bir hafta boyunca devam edecek.

Etkinlik kapsamında kent merkezindeki sokaklar Isparta'dan getirilen gül su ile yıkanırken, Ulu Cami önünde program düzenlendi.

Programda konuşan Vali Vekili Akif Pektaş, "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla, kentte yakışır bir program hazırlandığını söyledi.

Bitlis'in tarihindeki muhterem zatların bu bölgeyi aydınlattığını ifade eden Pektaş, "Alemlere rahmet olarak gönderilen yüce bir peygamberin ümmeti olmanın mutluluğunu kelimelerle ifade etmek çok zor. Hafta dolayısıyla çok güzel etkinlikler düzenlenecek. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise Bitlislilerin böyle bir organizasyonu yaparak, Türkiye'ye örnek proje üretmesinin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Ankara'daki tanıtım günlerinde Bitlislilerin bir destan yazdığını bildiren Demiröz, şöyle konuştu:

"Şimdi ikinci destanı da burada yazıyorsunuz. Ankara'daki etkinliklerin ardından bugün bu meydanda kainatın efendisinin, 14 asır önce dünyamıza teşrifini kutluyoruz. Veda Hutbesi'ni beraber okur ve bugüne uyarlarsak, inanın kardeşlik duygularımız, yaşantımız ve her şeyimiz değişir. Bin 400 yıldır beraber yaşadığımız kardeşliğimiz, pekişecek ve hiçbir ırkı öne çıkarmadan sadece inanç noktasında bütün bölgeler kardeşçe ve barış içinde yaşayacak. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından dualar edildi.

Pektaş, Demiröz ve Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, etkinliğe katılanlara etli pilav dağıttı.

Ayrıca kentte 20 ayrı noktada vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

Etkinlik kapsamında sokakta vatandaşlara gül dağıtılırken, bazı esnaf ise hafta boyunca indirim yapacağını duyurdu.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA