Özel Kalem Müdürleri Platformu, Avrupa'ya Açıldı

Türkiye'deki kamu kurum ve kuruluşlarının özel kalem müdürlerini bir araya getiren Özel Kalem Müdürleri Platformu, Avrupa Birliği üyesi Bulgaristan ile önemli bir işbirliği protokolüne imza attı.

Bulgaristan Cumhuriyeti Belediye Sekreterleri Ulusal Birliği ile Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu arasında imzalanan protokolle yeni bir işbirliğinin adımları atılırken, iki ülke arasındaki bağların da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Bulgaristan Cumhuriyeti Belediye Sekreterleri Ulusal Birliği'nin davetlisi olarak Bulgaristan'ın Veliko Tırnovo kentine giden Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Başkanı Ercan Özel ve yönetim kurulu üyeleri, imzalanan bu protokolün Türkiye ile Balkanlar arasında her alanda süregelen ilişkileri daha da güçlendireceğinin altını çizdi. İmzalanan protokol kapsamında ülkeler arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının ön plana çıkacağını ifade eden Özel,şunları kaydetti:

"Kurduğumuz bu yeni bağ ile Balkanlar'daki meslektaşlarımızla yapacağımız ortak çalışmaların hem mesleki gelişime hem de ülkeler arasındaki diyalogların daha da ilerlemesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca bu protokol ile platform olarak Avrupa'ya ilk adımımızı atmış oluyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda diğer Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarımızla da bir araya gelerek mesleki alanda yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz" dedi.

Bulgaristan Cumhuriyeti Belediye Sekreterleri Ulusal Birliği'nin Başkanı Sofia Yançeva da Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu'nun, örnek gösterilen çalışmalara imza attığını belirterek, "Özel Kalem Müdürleri Platformu aracılığıyla meslektaşlarımızın bu tecrübelerinden faydalanacaklar" dedi.

Ziyaretin, mayısta yapılacak Bulgaristan seçimleri açısından da büyük önem taşıdığına dikkati çeken Yançeva, şöyle devam etti:

"Türk özel kalem müdürlerinin bu önemli süreçte Bulgaristan'a gelmeleri, bizlerle yeni ve daha güçlü bağlar kurmaları çok önemli. Bunun için kendilerine teşekkür ediyoruz. Siyasi yarışın hat safhaya ulaştığı bugünlerde iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkı koyan bu ziyaret ile hem demokratik alandaki yarışın hem de mesleki alandaki gelişimin daha da güzel olacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü imzalandı.

Törene Veliko Tırnovo Belediye Başkanı Daniel Panov'da katıldı.

Muhabir: Semih Kır

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA