İzmir'de Fidan Dağıtan Chp İzmir İl Kadın Kolları'na Üye Gruba, Bazı Vatandaşlar "Metronun Neden Bitirilmediği" Sordu

CHP İzmir İl Kadın Kolları'na üye bir grup, "Dostluğumuzun meyveleri" ismi verilen etkinlik çerçevesinde, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek meyve fidanı dağıttı.

Karabağlar ve Konak ilçelerini birbirinden ayıran İnönü Caddesi boyunca yürüyen gruba, cadde üzerinde devam eden metro inşaatı nedeniyle bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Grup, "metronun neden bitirilmediğini" soran vatandaşlara yanlarında getirdikleri ve konunun anlatıldığı broşürlerden verdi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, yaptığı açıklamada, 11 Nisan 1930'da Sultanahmet Meydanı'nda büyük kadın mitinginin yapıldığını, o günü İzmir'de düzenledikleri fidan dağıtımı etkinliğiyle hatırlatmak istediklerini dile getirdi.

İnönü Caddesi boyunca İzmir'deki 11 merkez ilçeden oluşturulan grupların fidan dağıtımı yaparak, esnaf ve vatandaşla dertleştiğini ifade eden Utku, Üçyol-Üçkuyular arasında 6 bin meyve fidanı dağıtıklarını kaydetti.

Vatandaşların "Metro neden bitmiyor-" sorusuna da hazırlıklı olduklarını belirten Utku, İzmir metrosundaki çalışmaların keşif artış bedelinin 7 aydır Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmaması nedeniyle durduğunu, soruyu soran vatandaşlara bu durumu belgeleriyle anlatarak ikna ettiklerini söyledi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA