Suşehri’nde Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Program Düzenlendi

Suşehri’nde polis teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle program düzenlendi.

Suşehri’nde Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Program Düzenlendi
Suşehri İlçe Halk Eğitim müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet müdür Yardımcısı Başkomiser Engin Keskin programda yaptığı konuşmada "Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Polis teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devletin otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevi üstlenmiştir" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan video gösterimlerinin yapıldığı programda, İlçede bulunan okullarda, şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Ayrıca, Suşehri Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları arasında şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi.

Şiir dalında gerçekleştirilen yarışmada, 2011 yılında şehit düşen polis memuru arkadaşı için yazdığı şiirle birinci olan Polis memuru Ali Kadıcı'nın okuduğu şiir katılımcıları duygulandırdı. Anaokulundan bazı polis kıyafetli öğrenciler şiirler okudu.Ödüllerin verilmesinin ardından, Suşehri Emniyet Müdürlüğüne maddi ve manevi katkıda bulunan esnaflara plaket verilen program, kokteylle sona erdi.

Programa; İlçe Kaymakamı Mehmet Demiral, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, Belediye Başkan vekili Süleyman Şen, Daire Amirleri, Sivil toplum örgütü temsilcileri ve Polis memurunun eşleri katıldı.

Kaynak: İHA