Çocukların Diş Sağlığı Beylikdüzü’nde Koruma Altında

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilköğretim okulları 1. sınıflarında devam eden diş taramaları ile minik öğrenciler, diş bakımının inceliklerini öğreniyor.

Beylikdüzü Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize edilen diş taraması ve bakım eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. Belediyenin sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen diş taramalarında muayene olan öğrencilerin dişleriyle ilgili sorunları ailelerine iletiliyor

Yeşilkent İlköğretim Okulu’nda minik öğrencilere diş taraması yapıldı. Diş Hekimi Müzzeyyen Şengezer de, miniklere diş bakımının nasıl olacağı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Etkinliğe katılan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, öğrencilere Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un selamını iletti. Başkan Uzun’un miniklerin küçük yaşlarda diş fırçalamayı bir alışkınlık haline getirmelerini istediğini belirten Başkan Yardımcısı Yeşil, daha sonra sıraları tek tek gezerek, çocuklara diş macunu, fırça ve kalem hediye etti. DİŞ BAKIM VE TEDAVİLERİ ÜCRETSİZ KARŞILANACAK Öğrencilerin diş bakımlarını yapan belediye görevlileri, dişlerin nasıl fırçalanması konusunda açıklayıcı ve uygulamalı bilgiler verdi. İlçede bulunan tüm ilköğretim birinci sınıf öğrencilerine yapılacak eğitim ve taramalarda problemi olan öğrencilerin formları velilere iletilecek ve öğrenciler diş çekimi ve bakımı gibi diş tedavilerini ücretsiz olarak Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde yaptırabilecek .
Kaynak: İHA