MHP’li Işık Nevruz'u Meclis Gündemine Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, Diyarbakır’da yapılan Nevruz Bayramı kutlamalarında yaşananları TBMM gündemine taşıdı.

MHP’li Işık Nevruz'u Meclis Gündemine Taşıdı
Alim Işık, Diyarbakır’da yapılan Nevruz Bayramı kutlamalarının Anayasa ve kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çalışma ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergeleri verdi.

Soru önergesinde anılan tarihte ilde yaşanan olaylar ve mevzuata aykırı fiiller hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını soran Işık, "Yapıldı ise kimler hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır? Yapılmadı ise bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamasının sebepleri nelerdir? Bu konuda bir soruşturma açılması ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılması düşünülmekte midir? Nevruz kutlamalarının yapıldığı meydanda yasadışı pankart, bayrak ve posterler asılırken aynı meydanda Türk bayrağının bulunmaması Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü nasıldır?” dedi

Kaynak: İHA