Bölge Barolarından Barış Sürecine Tam Destek

Doğu ve Güneydoğu illerinden 18 baronun katılımı ile yapılan mart toplantısında barış sürecine tam destek kararı çıktı.

Toplantı sonrası ortak bildiri yayınlayan barolar, süreçte ifadelere dikkat edilmesi uyarısında bulunurken silah bırakma döneminde can güvenliğin sağlanması vurgusu yapıldı.Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Şırnak, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Muş, Elazığ, Mardin, Malatya, Kars, Iğdır, Tunceli, Siirt, Ağrı ve Bitlis baro başkanları Siit Baro Başkanlığı ev sahipliğinde mart ayı dönem toplantısını yaptı. Toplantının gündeminde barış süreci vardı. 18baro yaptığı toplantının ardından ortak basın bildirisi yayınladı.

Yapılan açıklamada, “Öncelikle Türkiye’nin en temel meselesi olan Kürt meselesinin çözümü için başlatılan diyalog-müzakere-çözüm sürecinin tarihi bir fırsat olduğu, kalıcı çözüm sağlanıncaya kadar sürdürülmesi ve desteklenmesi gerektiği kanaati kuvvetle paylaşılmıştır.” denildi. Çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için uyarıda bulunulan basın açıklamasında, “Muhtemel provokasyonlardan korunabilmesi için barış sürecini yürüten ve katkı sunanların kullanacakları dile ve üsluba dikkat ederek, açıklamalarında, saygı ve onur ilkeleri çerçevesinde hareket etmelerinin
gereği vurgulanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Silah bırakılma döneminde geçmişte yaşanan hataların tekrarlanmaması için bütün çevrelerin görev alması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Çözüm sürecinin başarıya ulaşabilmesi için, yurt içindeki silahlı unsurların geçmiş tecrübeler de göz önüne alınarak herhangi bir can kaybına meydan vermeden güvenlik içinde, hukuk çerçevesinde çıkışların sağlanması için siyasal iktidara ve ilgili bütün çevrelere gereğini yapmaları çağrısında bulunulmuştur.” Açıklamada 4. Yargı Paketi ile ilgili düzenlemelerin sürece uygun hazırlanması gerektiği belirtildi.