Konukoğlu: İşsizlik, İş Beğenmeyenlerden Kaynaklanıyor

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’te işverenlerin çalıştıracak insan bulmakta zorlandığını belirtti.

Konukoğlu: İşsizlik, İş Beğenmeyenlerden Kaynaklanıyor
Abdulkadir Konukoğlu, "Türkiye’de iş var, beğenen yok. İşsizlik varsa, işi beğenmeyenlerden kaynaklanıyor. Herkes maşa başı iş istiyor.’’ dedi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği(HÜRSİAD) yönetim kurulu üyeleri, Konukoğlu’nu ziyaret etti. İSO 500 listesine giren firmalarla ne kadar övünseler az olacağını dile getiren HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı, “Unutmayalım ki marifet iltifata tabidir. Kendilerini canı gönülden kutlarım.” şeklinde konuştu.

Konukoğlu da sivil toplum kuruluşlarının hem Türkiye hem de Gaziantep için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini aktardı. Gaziantep’in çok güzel yerlere gelmesinde sivil toplum kuruluşlarının da önemli rol aldığını kaydeden Konukoğlu, "Gaziantep ile birlikte biz de büyüdük. Gaziantep bugün Türkiye’nin yıldızı oldu. Bu şehir ortak akılla büyüdü.” diye konuştu.

Herkesin doğduğu şehre bir borcu olduğunu belirten Konukoğlu, şöyle devam etti; “Gaziantepli dışarı gitmez. Gaziantep’in başarısının nedeni bu. Okuyan gençlerimiz de Gaziantep’e dönüyor. Gaziantep’in kalkınmasının ana nedeni bu. Herkes kendi memleketine, şehrine sahip çıktığı takdirde o şehir kalkınır. Senin bu topraklara bir nesil borcun var. Deden burada şehit düşmüş, burada savaşmış. Dışarıda ‘Evvela yapacağımız bir şey varsa gelin Gaziantep’te yardımcı olalım, sizinle ortak olalım’ diye yabancıları buraya davet ediyoruz. Çünkü burası kalkınırsa hepimiz kalkınırız.” Gaziantep’te bir işçi alınacağı zaman geçmişte 10 bin kişinin kapıda beklediğini hatırlatan Konukoğlu, “Bugün çok şükür bu dengelendi. Gaziantep’te işverenlerin çalıştıracak insan bulmakta zorlanıyor. Türkiye’de iş var, beğenen yok. İşsizlik varsa, işi beğenmeyenlerden kaynaklanıyor. Herkes maşa başı iş istiyor.’’ ifadelerini kullandı .