'bir Hilal Uğruna Batan Güneşler' Çanakkale Oyununa Seydişehir'de Büyük İlgi

Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla Konya'nın Seydişehir ilçesinde 'Bir Hilal Uğruna Batan Güneşler' isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Murat Genç tarafından kaleme alınan, Belediye Salonu'nda sergilenen oyun, Seydişehirlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Oyunda, Çanakkale'yi gezen bir genç kız, bu kızın aradığı geçmişten bir iz ve neticede dedesi ile beraber, bir müzede bir adamın elindeki kürek, silah, mektup ve kutu ile gelişmeler sürüyor. Hepsinin yürekleri heyecanlandıran bir hikayesi var. Herkesi iç dünyasıyla ve geçmişiyle yüzleştiren Fırat Kültür Merkezi (FKM) Tiyatrosu oyuncuları, ayakta alkışlandı. Yenibahar Derneği, Çanakkale'de şehit olan 337 Seydişehirlinin temsili mezarlarını hazırladı. Dedelerinin isimlerinin yazılı olduğu mezarları ziyaret eden Seydişehirliler; akrabalarını, köylülerini ve dedelerini bularak, dua edip Fatiha okudu.Yenibahar Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin düzenlediği programa; Başkan Vekili Mümin Kutun, İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, Başhekim Zafer Yüzüak, Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, daire amirleri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Bahar Derneği Başkanı İsmail Aslan, "Dernek olarak bir çok gezi, tiyatro programı yaptık. Fakat Çanakkale zaferinin bizim açımızdan ayrı bir ehemmiyeti var. Çanakkale'de yedi düvele karşı canımızla kanımızla şavaştık. Buradaki amaç milli şuur verebilmektir." dedi.

Özel Dokumacı Koleji öğrencileri, öğretmenleri Naci Polat'ın ney dinletisi eşliğinde 'Çanakkale' isimli şiir ardından tiyatroya geçildi.Çanakkale'de omuz omuza verilen kardeşlik destanının anlatıldığı oyunda, cephedeki hikayeler, seyircileri hem güldürdü hem ağlattı. Oyundan sonra FKM Tiyatrosu oyuncularına çiçek takdim eden İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli, "Çanakkale ruhu, hiçbir zaman kaybedilmemesi gereken bir ruh. Bugün bu ruhu bize yaşatan FKM Tiyatrosu oyuncularına teşekkür ediyorum. Bu oyunun getirilmesine vesile olan Yenibahar Derneği'ne de teşekkür ediyorum." dedi.

Program öncesi ve sonrasında Çanakkale'de şehit olan Seydişehirlilerin temsili mezarlarının ziyaret edilmesi, duygulu anlar yaşanmasına yolaçtı.