Toroslar’da 2013 Akdeniz Oyunları İçin Protokol İmzalandı

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ile Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü arasında, belediyeye ait 3 spor kompleksinin kullanımına ilişkin protokol imzalandı.

Toroslar’da 2013 Akdeniz Oyunları İçin Protokol İmzalandı
Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz arasında gerçekleştirilen imza törenine, İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 2013 Akdeniz Oyunları Tesis Direktörü Kutlay Bulut ve İçel ASKF Başkanı Mithat Ertaş da katıldı.

Protokol kapsamında, İçel’de 20-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunları kapsamındaki bazı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Toroslar Belediyesi’ne ait Çağdaşkent 3 Ocak Spor Kompleksi, Güneykent Anafartalar Spor Kompleksi ile Akbelen Koray Aydın Stadı bakımdan geçirilerek Akdeniz Oyunları'na hazırlanacak.

İmzaların atılmasının ardından açıklama yapan 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Korkmaz, Toroslar Belediye Başkanı Tuna’ya Akdeniz Oyunları’na sunduğu destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti. 2013 Akdeniz Oyunları’nda kullanacakları tesislerden 3’ünün Toroslar Belediyesi yetki ve görev alanında bulunduğunu belirten Korkmaz, “İçel Valiliği ve İçel’deki tüm belediyeler bir bütün halinde Akdeniz Oyunları’na hazırlanıyoruz. 2013 Akdeniz Oyunları’nın çözüm ortaklarından biri de Toroslar Belediyesi’dir” dedi.

Akdeniz Oyunları ile İçel’in ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yanı sıra spor merkezi haline döneceğini belirten Başkan Tuna da İçel adına yapılacak faydalı işlerin her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Oyunlarda kullanılacak tesislerin bakım çalışmalarını Genel Koordinatörlük ile birlikte yürüteceklerini ifade eden Tuna, “Amacımız, organizasyon kapsamında gelecek olan misafirlerimizi İçelimizde en iyi şekilde ağırlamaktır. Bu işi de takım oyunu içerisinde hep birlikte el ele vererek başaracağız. Oyunlar kapsamında ilçemizde Halkkent Mahallesi’nde bin kişilik kapalı spor salonu yapılıyor. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yerini belediye olarak tahsis ettiğimiz bocce alanı ve spor sahasının çalışmaları devam ediyor. Yine Yalınayak Mahallesi’nde belediye olarak yerini bizim tahsis ettiğimiz 500 kişilik spor salonu çalışmaları sona erdi. Salonun peyzaj düzenlemesi yapılıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA