Kadınları İnternetten Alışverişe ‘fazla Seçenek’ Yöneltiyor

Kadınların online alışveriş yapma sebeplerinin başında seçenek fazlalığının geldiği belirlendi.

Diğer bir etken de fiyat ve zaman kazanma olarak öne çıktı. Groupon adlı şirketin yaptığı anket sonuçlarına göre kadınların yüzde 45’i fazla seçenek olduğu için internette alışverişi tercih ediyor. Kadınlar, ürün alırken de en fazla kaliteye dikkat ediyor. Şirketin konuyla ilgili anketinde kadınlara, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken en çok nelere dikkat ettikleri, hangi ürünleri satın aldıkları, fiyatlar nasıl olursa onlar için alışveriş daha cazip hale geldiği yönünde sorular yöneltildi. “Ne sıklıkla online alışveriş yapıyorsunuz” sorusuna kadınların yüzde 54’ü ‘ara sıra’, yüzde 28’si ‘çok nadir’, yüzde 16’sı ‘çok sık’, yüzde 2’si ise ‘hiç yapmıyorum’ cevabını verdi. EN ÇOK KIYAFET SATIN ALIYORLARKadınların yüzde 35’i, “e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken en çok neye dikkat ediyorsunuz?” sorusuna, ‘kalite’ cevabını verdi. Yüzde 24’ü ‘güvenlik’, yüzde 24’ü ‘marka’, yüzde 17’si ise ‘fiyat’ dedi.

“En çok hangi ürünü satın alıyorsunuz?” sorusunda ise kadınların yüzde 42’si ‘kıyafet’, yüzde 19’u ‘teknoloji ürünleri’, yüzde 13’ü ‘takı’, yüzde 13’ü ‘kozmetik ürünler’, yüzde 10’u ‘ayakkabı’, yüzde 3’ü ise ‘çanta’ aldığını işaretledi.
Ayrıca, anketi yanıtlayan kadınların çoğunluğu, e-ticaret sitelerinde sunulan ürünlerin ortalama fiyatlarının 20 ile 50 TL arasında olduğunda, alışverişin daha cazip hale geldiğini vurguladı.