Meclis'te 'Türkiye hakları' tartışması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmelerinde ‘Türkiye halkları’ tartışması yaşandı.

Meclis'te 'Türkiye hakları' tartışması
TBMM Genel Kurulu 'nda, CHP'nin, enerji alanında bazı şirketlere imtiyazla çıkar sağlamak amacıyla devlet olanaklarını kullandığı, milli güvenliği tehdit edecek, Irak'ın ve Türkiye'nin bölünmesine neden olacak açık ve gizli antlaşmalar imzaladığı iddiasıyla Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması görüşmeleri gerçekleştirildi.

TÜRKİYE HAKLARI TANSİYONU YÜKSELTTİ
Hükümet adına konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'ın konuşmasında 'Türkiye halkları ' ifadesini kullanmasına MHP 'den tepki geldi. MHP aydın Milletvekili Meclis İdare Amiri Ali Uzunırmak, kürsüye gelerek tutanaklardan Bakan Yıldız 'ın bu ifadeyi kullandığı cümlesini okudu. Uzunırmak, bu ifadeye AK Parti sıralarından da alkış geldiğini belirterek, “AKP ve PKK koalisyonun burada tescilidir. Türkiye, Türk milletinindir. 'Türkiye halkları ' diye terimlerin AKP sıralarında yer bulmasını AKP 'ye oy veren, kendisini orada milliyetçi tanımlayan, Millet bütünlüğünden bahseden, oy veren halkımıza duyurulur. Halkımın bilmesini, duymasını istiyorum” dedi.

''NEDEN BEN KÖTÜ BİR ŞER ŞEYDEN BAHSETMİŞ OLUYORUM?''
Bunun üzerine Bakan Yıldız, oturduğu komisyon sırasından söz alarak, “MHP milletvekili 'Ben buradan halkıma bunları bildiriyorum ' dedi. Ben o 'halkıma 'dan kastı neyse, onun dışında bir kastımın olmadığını… Siz 'halkıma ' dediğinizde niye iyi bir şeyden bahsetmiş oluyorsunuz da, ben 'halkıma ' dediğimde kötü bir şeyden bahsetmiş oluyorum. Böyle bir şey olur mu? Ben milletime de halkıma da buradan gerçekleri aynı şekilde atlatıyorum. Farklı hiçbir şey konuşmuyorum” dedi.

MHP'li UZUNIRMAK TUTANAKLARI MASAYA VURDU
Bu sırada MHP 'li Uzunırmak, Bakan Yıldız 'ın önüne giderek, sert bir şekilde tutanakları masaya vurdu. AK Parti Milletvekilleri Uzunırmak 'a tepki gösterirken, birleşimi yöneten Başkan Vekili Güldal Mumcu da 'Sayın Uzunırmak siz aynı zamanda İdare Amirisiniz, lütfen” diye uyardı.Bakan Yıldız da, “Benim kastımın ne olduğu belli, tanıyanlar iyi bilirler” dedi.

Tartışmanın ardından, gensorunun gündeme alınması oylaması yapılarak reddedildi.
Kaynak: İHA