(tekrar) 'yılın Haber Görüntüsü' Ödülü İha'nın

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen ‘2012 yılı 28. Antalya Basın Ödülleri Yarışması’ ve ’20. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması’ sonuçları açıklandı.

(tekrar) 'yılın Haber Görüntüsü' Ödülü İha'nın
Antalya Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıya AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahanlı, AGC Yönetim Kurulu Üyesi Şennur Erdoğan katıldı.

AGC 28. Antalya Basın Ödülleri Yarışması sonuçlarına göre Haber dalında DHA muhabiri Teslime Tosun, araştırma inceleme dalında Kemer Aktüel Dergisi'nden Saffet Yenigün ve Antalya Life Dergisi'nden Ersin Aydın, röportaj dalında Haber Türk Gazetesi'nden Tekin Atay, güncel yazı dalında Akdeniz Manşet Gazetesi'nden Murat Özgen , Spor dalında Anadolu Ajansı muhabiri Süleyman Elçin, ekonomi dalında Anadolu Ajansı muhabiri Hüseyin Kanber, turizm dalında Antalya Life Dergisi'nden Melis Metin, Televizyon haberi dalında İhlas Haber Ajansı muhabiri Çağdaş Yıldırım, yılın radyocusu Radyo Martı’dan Yasemin Bora, yılın gazetesi dalında Körfez gazetesinden Abdullah Yüksel, yılın internet gazetesi dalında ise haberantalya.com’dan AB Medya ödül kazandı.

20. Hasan Özkay fotoğraf yarışması sonuçlarına göre ise Yılın Haber Fotoğrafı dalında Anadolu Ajansı Muhabiri Süleyman Elçin, Yılın Turizm Fotoğrafı dalında AB Medya’dan Güngör Koçak, Yılın Çevre Fotoğrafı dalında Anadolu Ajansı muhabiri Sefa Karacan, yılın sanat fotoğrafı dalında ise Kemer Gözcü gazetesinden Saffet Yenigün kazandı.

Jüri özel ödülü, bu yıl Ekspres Gazetesi’nden Ali Buldu’nun “Bu Aşk Kanseri Bile Yener” haberi ödüle değer görülürken Nuri Dağtekin Özel ÖdülüTürkiye’yi ilkeli ve doğru haberlerle uyandıran, Antalya'nın gelişimine katkıları nedeniyle Fatih Portakal ile Çalar Saat programı ve İrfan Değirmenci ile Günaydın Programı’na verildi Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Kurum Özel Ödülünü ise Cemiyetin ve gazetecilik mesleğinin gelişimine, ayrıca Antalya’nın ekonomik gelişimi tanıtımı ve kentin marka değerine sağladığı katkı nedeniyle ADOPEN firmasına verme kararı aldı.

2012 yılı basın sonuçlarını açıklayan AGC Başkanı Mevlüt Yeni bu yılki yarışmada zamanlama açısından bir değişiklik yaptıklarını belirterek emeği ve emekçinin takdir edileceği bir yarışma düzenlediklerini belirtti.

Yirmiye yakın ödül dağıttıklarını kaydeden Yeni “Bu sembol bir yarışma. Mesleğimizin, emekçinin takdir edildiği bir yarışma” dedi.

Kendisinin jüride yer almadığını, dışarıdan jüri çağırdıklarını ifade eden Yeni ödüllerin Mayıs ayında sahiplerine verileceğini belirtti.

Yeni, ayrıca yılın televizyon programı dalında ödüle eser sunulmadığını hatırlatarak bunu üzüntüyle karşıladığını söyledi.

Antalya Gazeteciler Cemiyetinin ilerleyen zamanda Antalyalı gazetecilere yeni imkanlar sunacağını da belirten Yeni, haber fotoğrafçılığı kursu başlatacaklarını açıkladı.

Kaynak: İHA