Niğde Belediyesi'nden, Çanakkale Konferansı

Niğde Belediyesi kültürel ve sosyal etkinlikler çerçevesinde ''Destanlaşan Çanakkale'' konulu konferans düzenledi.

Niğde Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale zaferinin Türk milletinin Anadolu'da var olma ve inancını yaşama mücadelesinin en önemli ayaklarından birisi olduğunu ifade etti.

Bu uğur da 250 bin vatan evladının Çanakkale de şehit vermiş bir millet olarak özellikle son 10 yıldaki Çanakkale ruhunu diri tutmak, Çanakkale'yi anlamak ve tanımak adına önemli adımlar atıldığını belirten Akdoğan, ''Mutlaka herkesin Çanakkale'ye gidip orayı görmesi lazım. Niğde Belediyesi olarak bu bağlamda 4 yıldır Çanakkale'ye geziler düzenledik. Dört yılda 40 otobüs gönderdik'' şeklinde konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Mustafa Turan şunları söyledi:

''Milletler ve devletler, zaferleri ile yücelir, kahramanları ile yükselir. Zaferleri ve kahramanları olmayan milletlerin ve devletlerin tarihi sığ bir göl gibidir. Oysa zaferleri ve kahramanları bol olan milletlerin ve devletlerin tarihi engin bir deryaya benzer, tıpkı bizimki gibi. Ne zaferlerimizi anlatmakla bitirebiliriz ne de kahramanlarımızı saymakla tüketebiliriz. Bunlar içinde Çanakkale, zaferlerimizin tacıdır. Türk milletinin gönlünde Çanakkale abideleşmiştir, destanlaşmıştır.''

Konferansa Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda Niğde Valisi Barut ve Belediye Başkanı Akdoğan, Turan'a plaket taktim etti.

Muhabir: Murat Kaya / Musa Özyürek

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA