Gümüşhane'de Vatandaşlara Ücretsiz Fidan Dağıtıldı

Gümüşhane'de ''Orman Haftası'' dolayısıyla vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtıldı.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım törenine, Vali Vekili Cahit Karatepe, Orman İşletme Müdür Vekili Ozan Aydın, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, CHP Gümüşhane İl Başkanı Sait Özdamar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Vekili Karatepe, burada yaptığı konuşmada, 2013 yılında 2 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

''Fidan dağıtma amacımız vatandaşlarımızı fidan dikmeye teşvik etmek ve yaygınlaştırmaktır. Mazı, mavi ladin, sarı çam ve ceviz fidanı gibi fidanları vatandaşlarımıza ücretsiz vererek dikim yapmalarını sağlıyoruz. Geçen yıl ilimizde 1.5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bu yıl 2 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefledik. 'Her insan bir fidan' sloganı ile hedeflediğimiz rakama ulaşmak istiyoruz. Amacımız gerek ilimizi gerekse bölgemizi daha fazla yeşile, daha fazla oksijene kavuşturmaktır.''

Orman İşletme Müdür Vekili Aydın ise Orman Haftası kapsamında Gümüşhane kent nüfusu kadar 38 bin fidanın vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağını kaydetti.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA