Akçakale Basını, Basına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, gazetecilere yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Akçakale’de görev yapan, İhlas Haber Ajansı temsilcisi Mehmet Dikeç, A.A Haber ajansı muhabiri Müslüm Etgü, Kanal Urfa ve Urfa Haber Ajansı Muhabiri İsmail Arslan, Haber Türk, Sembol Gazetesi muhabiri İbrahim Halil Arslan, Güneydoğu TV ve Olay Gazetesi muhabiri Mustafa Güçlü, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Hadi Kurt, Gazeteci Coşkun Atan, Akçakale’de gazetecilere yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Yapılan basın açıklamasında, “Akçakale ilçesinde Suriyeli sığınmacıların bulunduğu Süleyman Şah Çadır Kentinde dün gece çıkan yangın Sonrası olay yerinde bugün görüntü almak isteyen Ulusal ve yerel basın mensupları arkadaşlarımıza yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Kamuoyunun haber alma hakkını kısıtlayan, toplumun bilgi edinme hakkına gem vuran her kim olursa olsun bu eylemi gerçekleştiren şahısları şiddetle ve esefle kınıyor Gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Dileğimiz bundan Sonraki süreçte basın özgürlüğünü kısıtlayan uygulamaların bir an önce Son bularak basına gereken ilgi ve hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini belirterek bir daha bu tür olayların yaşanamamasını diliyoruz.”
Kaynak: İHA