Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır:

AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, “İsrail sadece özür dilemekle yetinmedi, ayrıca tazminat ödemeyi kabul etti ve en önemlisi Filistin’e ambargonun kaldırılması yönünde taahhütte bulundular. Bu ülkemiz için diplomatik bir zaferdir” dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır:
AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Geçen hafta Almanya’nın Berlin kentine gittiğini belirterek, “Almanya’da koruma altına alınan çocukların aileleri ile bir araya geldim. Oradaki çocukların ailelerinden keyfi sebeplerle alındığını öğrendik. Aileler çok büyük sıkıntı içerisindeydiler. Çocuklar aileden çok uzak bir yere gönderiliyorlar. Böyle yürek burkan hikayeler var. Aileden hiperaktif olduğu için alınmış çocuklar var. Bu sorunları bundan sonra Avrupa Konseyinde gündeme getireceğim. Çocukların ilk etapta biyolojik ailelerine geri döndürülmesi veya akrabaya verilmesi, bu başarılamazsa, Türk pedagoglar, psikologlar ve psikiyatristler tarafından, Türk çocuklarına bir arada bakılmasını tavsiye ettim. Çocukların domuz eti ve alkol kullanmamaları konusunda uyarılarda bulundum. İslami usullere göre kesilmiş etler verilmesini istedim. Bunlar sağlanmıyorsa bir protokol yapmak suretiyle çocukların Türkiye'deki bakım evlerine gönderilmesini istedim” diye konuştu.

Diyarbakır’da ki Nevruz kutlamalarına değinen Bakır, “Keşke Diyarbakır’da ki mitingde Türk bayraklarıyla o alanı donatsalardı. Böyle olsaydı çok güzel bir kucaklaşma olurdu. Türk bayrağının çok önemli olduğuna vurgu yapmak istiyorum. Bildiğiniz gibi zaten Kürt sorunu yoktu, terör sorunu vardı. Türkiye artık elindeki enerjisini başka işlere harcayacaktır” şeklinde konuştu.

İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi ile ilgili de konuşan Bakır, “Dün İsrail Başbakan’ı bildiğiniz gibi özür diledi. Bunda Başbakanımızın dik duruşlu olması süreci çok etkiledi. İsrail sadece özür dilemekle yetinmedi, ayrıca tazminat ödemeyi kabul etti ve en önemlisi Filistin’e ambargonun kaldırılması yönünde taahhütte bulundular. Biz bunu çok önemsiyoruz. Bu ülkemiz için diplomatik bir zaferdir. Mutabakat metni benim elime geçti. O metinde İsrail’in hiçbir şartı yoktu” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA