Japonya’da Bir Üniversitede Daha Türkçe Seçmeli Oluyor

Japonya'nın önemli üniversitelerinden Bunkyou Gakuin Üniversitesi'nin ardından Dokkyo Üniversitesi de yeni öğrenim yılında Türkçe'yi seçmeli ders olarak verecek.

Japonya’da Bir Üniversitede Daha Türkçe Seçmeli Oluyor
Yunus Emre Enstitüsü ile Dokkyo Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile birlikte Türkçe dersleri akademik dönem başlangıcı olan Nisan ayından itibaren seçmeli ders olarak verilecek. Protokol, Yunus Emre Enstitüsü adına Telat Aydın ile Dokkyo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnui Tadashi tarafından imzalandı. Dokkyo Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnui Tadashi Türkçe’nin üniversitelerinde seçmeli ders olarak verilecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkürlerini ifade etti.

Asya’nın en doğusunda yer alan Japonya ile en batısında yer alan Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla üniversite olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Tokyo Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Telat Aydın, Dokkyo Üniversitesi’nde Türkçe’nin seçmeli ders olarak üniversite müfredatına konulmasından dolayı başta Rektör Prof. Dr. İnue olmak üzere Uluslararası İlişkiler Bölüm Dekanı Prof. Dr. İjima Kazuhikoise ve ilgili şahıslara şükranlarını ifade etti.

Türkiye’ye dolayısıyla Türkçeye olan ilginin dünyada her geçen gün arttığını, Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Afrika’da Türkiye ile birlikte yatırım yapmak isteyen Japon şirketlerinin son yıllarda basında finansa kadar çeşitli sektörlerde Türkiye’de ofis açtıklarını ve bu durumun Japonya’da Türkçe’ye olan ilginin giderek artacağının bir göstergesi olduğunu ifadelerine ekledi.1883 yılında Alman Araştırma Enstitüsü olarak kurulan Dokkyo Üniversitesi, dil eğitimine ağırlık vermesi ile tanınıyor. İngilizce başta olmak üzere Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi 14 yabancı dil eğitimi veriliyor .