Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu: Çağrıyı Olumlu Buluyoruz

Mardin Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Diyarbakır’da Nevruz kutlamalarında yapılan açıklamaları olumlu bulduklarını belirtti.Barış süreci konusunda İmralı’dan alınan mesajlara atıfta bulunan Nasıroğlu, “Apo’nun çağrısını önemsiyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, barış sürecinin 76 milyon insana hayırlı olmasını dilerken, etkili ve yetkili insanların bu sürece destek sağlaması gerektiğini vurgularken, herkesin dua etmesi çağrısında bulundu.Nasıroğlu, açıklamasında, “Diyarbakır’da böyle coşku içerisinde kutlanması, Doğu için, Güneydoğu için Türkiye için büyük bir şanstır. Barışça ve kardeşçe kutlanmıştır. Apo’nun çağrısını da önemsiyoruz. Çünkü sonuçta akan bu kanı durdurması için bazı kişilerin, bazı kuruluşların tavır koyması lazım. Bu konuda Apo da tavrını koymuştur, hükümetimiz de tavrını koymuştur.” diye ifade etti.

Sözlerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmak istediğine temasta bulunarak devam eden Nasıroğlu, şöyle dedi: “Sayın Başbakanımızın yapmak istediği şey, Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bu savaş ortamında en çok zarar gören deseniz kimdir? Kürtlerdir, Güneydoğu halkıdır. Hem evinden oldu, hem işinden oldu. Genellikle buralara yatırım gelmiyor, gelmemesinin sebebi güven ortamı olmaması. Güvenliğin olmadığı yerde yatırım gelmez, yatırım güvenli bir limana gider. Bu liman buralarda sağlanabilirse 10 yılda yüzlerce fabrika buralarda kurulur. Bu yüzden barış sürecinin 76 milyon insana hayırlı olmasını diliyorum.”