Gaün Nizip Eğitim Fakültesi'nde Nevruz Dolayısıyla Etkinlik Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Nizip Eğitim Fakültesi'nde nevruz dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Nizip Eğitim Fakültesi Yerleşkesi'nde düzenlenen programda Kaymakam Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri nevruz ateşi yaktı. Ateşe bolluk ve bereketin simgesi olan ürünler atıldı.

Protokol üyeleri dağıtılan yumurtaları tokuştururken, öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekti, yakılan ateşin üzerinden atladı.

Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, nevruzun heyecan, yenilik ve birlik olduğunu belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Jandarma Komutanı Üsteğmen Bilal Ergün, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, Nizip Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Mustafa Aydoğdu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

-İslahiye-

İslahiye Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde nevruz dolayısıyla yumurta taşıma, çuval yarışı, halat çekme, elma yeme ve yoğurt içinde metal para bulma yarışmaları düzenlendi.

Öğretmenler gülle atma yarışmasına katılırken, öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Okul müdürü Tacim Durmuş, nevruz bayramı kutlamalarının bu yıl ikincisini düzenlediklerini belirtti.

Durmuş, ''Kültürümüzde önemli yere sahip olan nevruz bayramını kutladık'' dedi.

Etkinliğe İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, Nurdağı Milli Eğitim Müdürü Ergün Mideoğlu ile okul idarecileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA