Reyhanlı'da Sertifikalı Fidan Dikimi Yapıldı

Reyhanlı ilçesine bağlı Üçtepe köyünde 624 dekar alanda 6 bin adet nektarin fidanı dikildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bir üreticinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı hakkında bilgi verdi.

Geçen yıl sonu itibarıyla toplam tarımsal üretimin parasal karşılığının 3 milyar 300 milyon lira olduğunu ifade eden Lekesiz, Reyhanlı Barajı'nın ve Orta Ceyhan Menzelet Projesi'nin tamamlanmasıyla, bu gelirin çok daha fazla artacağını kaydetti.

Yaklaşık 16 aylık süreyle uzmanlar eşliğinde 362 köyün, 76 beldenin defalarca gezildiğini, 972 verinin analiz edilerek Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı'nın hazırlandığını anlatan Lekesiz, bu kapsamda dünya pazarlarının tercih ettiği ürünlerin araştırıldığını ve ürün deseni haritasının ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Vali Yardımcısı Reyhanlı Kaymakam Vekili Mehmet Eriş ise, plan çalışmalarının ilçede olumlu yansımalarını görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu kapsamda Reyhanlı'da yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Törene, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Reyhanlı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şanverdi, Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı Şiho Yüksekgönül ile üreticiler katıldı.

Konuşmaların ardandan fidanlar toprakla buluştu.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA