Kaymakam Oğuzhan Bingöl Açıklaması

Midyat'ta faaliyet gösteren Ortadoğu Okul Öncesi Eğitimi Geliştirme Derneği'nce ''Az Gelişmiş Bölgelerdeki Kadınların ve Kadın STK-larının Güçlendirilmesi Hibe Programı'' kapsamında hazırlanan ''Hayatın Aktif Kısmında Kadınlara Yer Açın'' projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Hükümet Konağı Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tarık Demir, dernek üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Bingöl, kadına uygulanan şiddetin sorgulanması gerektiğini belirterek şiddetin sadece erkeğin kadına uyguladığı orantısız güç olmadığını, toplumda ustanın çırağına, amirin memura da şiddet uyguladığını söyledi.

Bingöl, şöyle konuştu:

''Toplumda şiddeti biraz da Güneydoğu'ya atfediyorlar. Ama ben en eğitimli çevrelerde dahi kadına yönelik şiddetin çok daha fazla olduğunu, fiziksel anlamda bir şiddeti yani baskının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Biraz da ben medyanın yönlendirmesinden şikayetçiyim. Çünkü en büyük şiddeti medyanın kendisi bize gösteriyor. Özellikle televizyondaki diziler. Yani dizilerdeki kadının aşağılanmış hali Türkiye'de ikinci bir örneği yaşamsal olarak yok bence. Bunun aslında gündeme getirilmesi gerekiyor.

Dizileri bir insan olarak, bir kişi olarak, sonuna kadar eleştiriyorum. Çünkü bir kadının aşağılandığı yegane yer varsa onlar dizilerdir.''

Dernek Başkanı Tülay Talay da projeyi başarılı bir şekilde sonlandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek ''Bu projeyle, Midyat'ta yaşayan kadınların, kadın kimlikleriyle sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta var olmalarını sağlamayı hedefledik'' dedi.

Talay, şunları söyledi:

''Kadının insan hakları konusunda duyarlılık oluşturmak, kadınların gelir seviyesini yükseltmek, kültür ve sanat faaliyetlerini artırmak, iş alanlarını tanıtmak ve cinsiyet ayrımcılığına karşı farkındalık oluşturmak istedik.Yapılan anket çalışmasıyla 450 kadın ve ailesine ulaştık.''

Programın ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Muhabir: Selahattin Erol

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA