Bakan Çelik: 'saldırılar Türk Demokrasisinedir'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırılarla ilgili, “Saldırılar, Türkiye’nin demokratik sistemine ve sivil siyasetine yapılmıştır” dedi.

2013 Türk Kültür Yılı’nın resmi açılışı için Çin’de bulunan Çelik, Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nde onuruna verilen resepsiyona katıldı.

AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na yapılan saldırılar hakkında konuşan Bakan Çelik, “İktidar partisinin genel merkezine böyle bir saldırı yapılması, doğrudan doğruya demokrasiye bir saldırıdır. Siyasi partiler demokrasinin teminatıdır. Hangi parti olursa olsun, böyle bir saldırı gerçekleştiği andan itibaren, o partiye yapılmış bir saldırı olmaktan çıkar, tüm siyaset sistemine ve demokratik sisteme yapılmış bir saldırı olarak kabul edilir” diye konuştu.

Türkiye’de demokrasinin “dimdik ayakta” olduğuna dikkat çeken Çelik, “Bu saldırılarla elde edilebilecek hiçbir sonuç yoktur. Türkiye'de demokrasi işliyor, siyasi sistem giderek güçleniyor. Bu saldırıyla elde edilmek istenen bir amaç varsa o amaca ulaşılamayacağı açıktır” dedi.

Bakan Çelik, Nevruz tartışmalarına da değinerek, "Türkiye Nevruz’a kardeşliğimizi güçlendirerek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek bahar havasında giriyor" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA