Diyarbakırlı Öğrenciler Çanakkale’yi Canlandırdı

Diyarbakırlı bir grup öğrenci, okuldaki arkadaşlarına, veli ve öğretmenlerine yönelik Çanakkale destanını bir piyesle anlattı.

Diyarbakırlı Öğrenciler Çanakkale’yi Canlandırdı
Öğrenciler, ülkenin kurtuluşu için Çanakkale’ye giden bir gencin yoksul ailesinin durumunu anlattı. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98'inci yıl dönümü ve şehitleri anma etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır’ın Kayapınar Mahallesi’ndeki Kayapınar İlkokulu öğrencileri, öğretmenlerinin yazdığı oyunu sergiledi. Okulda sergilenen oyuna öğrenci, öğretmen ve veliler büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler, hiç görmedikleri Çanakkale’yi oynarken, profesyonel tiyatrocuları aratmadı. Öğrencilerin, ülkenin kurtuluş yıllarında Anadolu’dan cepheye giden bir gencin geriye kalan yoksul ailesinin yaşamını canlandırdı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı oyunun sonunda öğrenciler ayakta alkışlandı. Oyunu yazan okulun Türkçe öğretmeni Asiye Kendal Özel, Çanakkale’nin ne anlama geldiğini, en güzel şekilde anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Çanakkale’yi anlatan öğrencilerin çoğunun orayı görmediğini dile getiren Özel, “Öğrencilerimiz, bugüne kadar hep ders kitaplarında Çanakkale’yi okumuşlar. Bu sefer uygulamalı olarak öğrenmiş oldular. Hepimizin ortak savaşı olan Çanakkale’yi nitelemek için okul olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Bu sayede öğrencilerimiz 100 yıl öncesini, o dönemde yaşanan eksikliklere rağmen verilen mücadeleyi görmüş oldu.” diye konuştu.