ÇEMYO ‘Eğitici Eğitim Kursu’ Düzenliyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde bünyesindeki 6 ayrı bölümde 1300’ü aşkın öğrencinin eğitim aldığı Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu(ÇEMYO), diğer yandan uzmanlık eğitimleri de vermeye devam ediyor.

ÇEMYO ‘Eğitici Eğitim Kursu’ Düzenliyor
Kurum ve kuruluşlarda eğitim vermek isteyen ‘Eğitici’ adaylarına yönelik “Eğiticinin Eğitimi” adıyla yeni bir kurs düzenleyecek olan ÇEMYO Yönetimi, teorik ve uygulama derslerinden oluşacak 45 saatlik eğitim programı için önkayıt almaya başladı.

Kursa katılmak isteyenlerin Yüksekokul’a bizzat gelerek veya telefon ile ulaşarak ön kayıt yaptırabileceğini ifade eden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek, kursun amacı ve katılım koşulları hakkında bilgi verdi. Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek “İş yaşamında, çalışanlara yönelik yetişkin eğitimi programları uygulayan ya da uygulayacak eğiticilere yönelik hazırlanan bu eğitim programının amacı; Katılımcıların, yetişkin eğitimi ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirerek, eğiticilik yeteneklerini etkin ve verimli biçimde kullanmalarını sağlamaktır. Ön lisans ve Lisans programı mezunlarının katılabileceği bu program, içerik olarak, özellikle iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim uygulamalarına ağırlık vermektedir. Çalışma yaşamında kurum içi yetişkin eğitimi programları uygulamayı düşünen üniversite mezunları ve özellikle de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verecekler için bu kurs, önemli bir fırsattır.” Bilgisini verdi.

Toplam 45 saat sürecek olan kurs kapsamında, katılımcılara, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri tarafından hem teorik hem de uygulama eğitimi verileceğini ifade eden Hikmet Ziya Özek, eğitimin konu başlıklarını ise “Örenme ve Öğrenme Teorileri, Eğitime Giriş ve Yetişkin Eğitiminin İlkeleri, Eğitici ve Eğitimi Kolaylaştırıcı Unsurlar, yetkinlikler, Eğitim Teknikleri, Eğitim Planlaması ve Eğitimin İşe Aktarımı, İş Yaşamında İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Uygulamaları Eğitim Uygulaması ve Değerlendirilmesi” şeklinde açıkladı.

Kursun, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu ile Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) işbirliğiyle düzenleneceğini vurgulayan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek, kursu başarıyla tamamlayan katılımcıların, NAKSEM Eğiticinin Eğitimi Kursu Başarı Sertifikası almaya hak kazanacağını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA