Akçakale’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde düzenlenen törenle Çanakkale Şehitleri anıldı.

Akçakale’de Çanakkale Şehitleri Anıldı
Akçakale Hükümet konağı önünde 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma töreni gerçekleştirildi.

Törene Akçakale kaymakamı Eyüp Fırat, belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, Garnizon Komutan V. Musa Kızılboya, Cumhuriyet Savcısı Neceaddin Öztürk, daire amirleri gaziler siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Balatlar İmam Hatip Lisesi çok amaçlı konferans salonda devam edilen programda Kaymakam Fırat, ''Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya tarihine damgasını vuracak bir komutan ve lider olarak dünya sahnesine çıktığı, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan ve vatan savunmasının en güzel örneğini teşkil eden bir kahramanlık destanı olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü. Bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bize bıraktıkları değerli mirası daha ileriye götürebilmek için bizlere düşen görevler vardır. Başta ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak ayrıştırıcı ve huzur bozucu tutum ve davranışlara mahal vermemek ve şehitlerimizin geride kalan ailelerine ve gazilerimize devlet olarak sahip çıkmaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm isimsiz kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyoruz” dedi.

Astsubay çavuş. Bilsay Babaoğlu da, “Yıl 1915 Çanakkale boğazı en çetin savaşını veriyor. Türk kahramanlarına en büyük destanı yazdırıyor. Türkler birinci dünya savaşında Almanya Avusturya Macaristan’ın yanında yer aldı. Düşman birlikleri İngiltere Avusturya ve Rusya idi 19 Şubat günü boğazdaki kaleleri topa tutarak Silvelbaki ve Kumkale ye asker çıkardılar. Çanakkale ateşler içinde idi gemilerini boğaza sürerek Nusret Bey mayın gemisinin döşediği, mayınlara basarak düşman gemileri bir, bir boğazın serin sularına gömüldüler” dedi.

Slayt gösterisinin ardından öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından program sona erdi
Kaynak: İHA