Afyonkarahisar'da Bir Yılda 5 Milyon Tl'lik Uyuşturucu Ele Geçirildi

Afyonkarahisar Emniyeti tarafından düzenlenen operasyonlarda bir yıl içinde piyasa değeri 5 milyon lira olan 891 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Uyuşturucu tacirliğinden mahkemeye çıkarılan 50 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Narkotik polisi, ayrıca piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira olan kaçak sigara ele geçirdi.Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) terörün en önemli finans kaynakları arasında gösterilen uyuşturucu ve sigara kaçakçılığına karşı önemli darbe vurdu. Düzenlenen basın toplantısında basına bilgi veren KOM Müdürü Harun Yılmazarslan, yapılan takipler sonucunda bir tona yakın uyuşturucu madde ele geçirildiğini, bunun da 530 bin kullanımlık madde demek olduğunu söyledi.

Kıymazaslan, "Biz Afyon polisi olarak 350 bin kullanımlık maddeyi sokaklardan çekmiş oluyoruz. Teması önlemiş oluyoruz. Bunun yanında torbacı diye tabir edilen sokak satıcılarına karşı ciddi mücadele veriyoruz. Bunların para kazanmanın dışında hiçbir amacı yok. Şu ana kadar yapılan operasyonlarda 50 şahıs tutuklandı.” dedi.

Doğu ve Güneydoğu ile Suriye’den gelen uyuşturucunun Batı illerine gittiğini ifade eden Kıymazaslan, istatistiklere bakıldığında en çok kullanımın 15-34 yaş arasında olduğunu, Afyon’da başlama yaşının 17 yaş olduğunu kaydetti.

Kıymazaslan, verilere ve anketlere bakıldığında zararlı maddelere daha çok sorunlu ailelerin çocuklarının bulaştığını anlattı. Kıymazaslan, vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: “Çocuklarınıza ‘hayır’ demeyi öğretmeliyiz. Arkadaş ortamında teklif ediliyor. ‘Hayır’ demeyi bilmezse bir kez kullandığında bu maddenin devamını getiriyor. Bulaştıktan sonrada kurtarmak çok zordur. Çünkü vücut istiyor artık.” Vatandaşın kendilerine yardımcı olmasını istediklerini ifade eden Kıymazaslan, yapılan operasyonların çocuğunun vatandaşın verdiği ihbarlardan yola çıkarak gerçekleştirildiğini dile getirdi. Vatandaşların duyarlı olmasını beklediklerini ifade eden Kıymazaslan, okul çevrelerinde, kafelerde, kahvehanelerde, eğlence merkezlerinde, halkın birlikte bulunduğu park ve bahçelerde sürekli ekiplerin dolaştığını anlattı.KAÇAK SİGARAYA DA DARBE Yine bir yıl içinde 678 bin 840 adet paket sigara ele geçildiğini anlatan Kıymazaslan, bunun mali değerinin 2 milyon liraya yakın olduğunu kaydetti.

"NARKOTİK KÖPEĞİ NİNO BİZİM İÇİN ÖNEMLİ" Harun Kıymazaslan, göreve 1,5 ay önce başlayan narkotik dedektör köpeği Dino’yu tanıttı. Şube personelinin ülkede yakalanan uyuşturucu nakillerinde kullanılan araçlar konusunda eğitime katıldığını belirten Kıymazaslan, daha profesyonel yöntemlerle gizlenen uyuşturucu maddelerin tespitinde ise narkotik dedektör köpeği Dino’nun kullanıldığını anlattı.

Toplantı sonrasında yapılan mini gösteride narkotik köpeği Dino, araca, toprağa ve bavula saklanan uyuşturucuyu köpek idarecisi Emrullah Akçay’ın nezaretinde 2 dakika gibi bir sürede bulmayı başardı .