Çanakkale Şehitleri Küçükçekmece’de Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anma programı düzenlendi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Garnizon Komutanı Yarbay Gökhan Mayil, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Kurt, Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Süreyya Akkaya’nın yaptığı programda TOKİ Halkalı Güneş Park Evleri Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri şiirler okudu, oratoryo gösterileriyle büyük beğeni topladı. Okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı mini konserde de Çanakkale türküleri seslendirildi. ”BAYRAĞI DAHA YUKARI TAŞIMALIYIZ” Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Çanakkale’nin bir deniz savaşından ibaret olmadığının altını çizerek, “Bu şanlı tarih öyle bir destan ki, yüzyıllarca hep dilden dile aktarılacak. Çanakkale’ye bir deniz savaşı olarak bakıp geçmeyin. Japonlar milli şuur kazandırmak için gençleri Nagazaki ve Hiroşima’ya götürüp, ‘Çalışacaksınız’ diye öğütlerde bulunur. Çanakkale de bizler için bir ibret vesikasıdır. Binlerce insanımız orada canlarını siper etmişlerdir. Bizler bu şekilde yaşamı onlara borçluyuz. Yapmamız gereken onların göndere çıkardığı bayrağı, daha yukarılara taşımaktır” diye konuştu.

Her yıl Çanakkale’ye geziler düzenlediklerini dile getiren Başkan Yeniay, “Bizler her yıl binlerce vatandaşımızı Çanakkale’ye götürüyoruz. Orayı gezip farklı hatıralarla dönüyorlar. Bu yılda 10 bin Çekmeceliyi götüreceğiz. İman ve istiklal uğruna binlerce insanımız orada yatmakta. Orada yatan 250 bin şehidimiz dünyanın tarihini yeniden yazdı. Bizlerde 70 milyon vatan evladı onlara layık duruşumuzu göstereceğimize inanıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA