Büyükelçi Hovarı'den Vali Çiftçi'ye Ziyaret

Macaristan Özgürlük Savaşı'nın 165. yıldönümü anma programı nedeniyle Kütahya'ya gelen Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovarı, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Büyükelçi Hovarı'den Vali Çiftçi'ye Ziyaret
Hovarı'ye, valilik girişinde bulunan el sanatları ve yer altı kaynakları hakkında bilgiler veren Vali Kenan Çiftçi, “Sizlerin Kütahya'ya gelmesinden müthiş keyif alıyoruz. Dostlarımızın, akrabalarımızın, kardeşlerimizin geldiğinde nasıl seviniyorsak sizlerin gelmesinde de aynı duyguları yaşıyoruz. İyiki varsınız iyiki atalarımız böyle dostluk kurmuşlar. İyi ki bunlar devam ediyor ve bu karşılıklı gidip gelmelerimizde bizlere keyif veriyor. Siz konuşmanızda “Biz kendimizi Kütahyalı hissediyoruz. Biz Kütahyalıyız” dediniz. Bizde aynı şekilde kendimizi Pech'li hissediyoruz. Macaristanlı hissediyoruz çünkü oraya gittiğimizde de o sıcak muhabbeti biz gördük. Allah bu birlik ve beraberliğimizi ila nihai devam ettirsin diyorum. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizi daha farklı alanlarda inşallah devam ettireceğiz” dedi.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovarı ve beraberindeki heyetin Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'ye yapmış olduğu nezaket ziyaretinde Macaristan Parlamenterler Arası Dostluk Grubu üyesi Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Macaristan Fahri Konsolosu iş adamı İsmet Güral ve İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık'da bulundu .
Kaynak: İHA