Şahinbey Belediyesi ve Şehit Ailerinden Gazikentin Şehitleri Sergisi

Şahinbey Belediyesi Şehit Aileleri Derneği işbirliği ile Gazikentli Şehitler sergisini açtı.

Şahinbey Belediyesi ve Şehit Ailerinden Gazikentin Şehitleri Sergisi
Sanko Park’ta açılan ve Gazeteci Okan Çelik tarafından hazırlanan Gaziantep doğumlu şehitlerin hayatının anlatıldığı sergi 4 gün boyunca gezilebilecek. Şahinbey Belediyesinin desteği ile böyle bir sergiyi açtıklarını ifade eden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, “Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu sergimizi gazeteci arkadaşımız bire bir ailelerle röportajlar yaparak hazırlamıştır. Rabbim inşallah bu gibi olayları bir daha bizlere yaşatmaz. Biz istiyoruz ki barış olsun birlik ve beraberlik olsun, işte bu şekilde güzellikler olsun istiyoruz. Vurmakla kırmakla hiçbir yere varılmaz. Bu topraklarda bu şehitlerimizin kanı var bereketi var, geçmişlerimizin ve şehitlerimizin ruhları şad olsun başkanımızdan da Allah razı olsun” dedi.

Tüm şehitleri rahmet ve gazileri minnetle andıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise “Bu gün güzel bir gün şehit ailelerimizin talebi ile Gaziantep doğumlu şehitlerimizin hayatlarını gösteren bir sergi açmak istediklerini ifade ettiler. Biz de bu konuda kendilerine yardımcı olduk. Gazeteci arkadaşımız Okan Çelik ve yine sanayi odası başkanımız Adil Konukoğlu ve Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’ın serginin açılmasına katkı sağladılar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum şehitlerimize de Allah tan rahmet diliyorum” dedi.

“Bu gün şehitler haftası, bu haftada şehit ailelerimizle birlikteyiz ve şehit ailelerimiz için hazırlanan sergisindeyiz” diyen AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Bu bayrağın inmemesi için, bu vatanın parçalanmaması için, ezanın susmaması için, ülkenin bölünmemesi için canlarını seve seve feda edenlerle beraberiz. Bu şehitlerimizin aziz ruhları önündeyiz, onlara ölü demeyiniz diyor Peygamberimiz (SAV) onlar yaşıyorlar aramızdalar, onlar memleketimizin geleceği için, ülkemizin bütünlüğü için, canlarını seve seve feda ettiler. Biz onları ne kadar ansak onların hatırası önünde eğilsek azdır, yapacak çok şey bulamıyoruz, tabi ülkemiz, vatanımız hep bir mücadele içinde oldu bu coğrafya zor bir coğrafya burada sürekli şekilde dik durmamız gerekiyor” dedi.

Serginin açılışına katılan GSO Başkanı Adil Konukoğlu ise, “Öncelikle şehitler haftası dolayısıyla tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu gün burada Gaziantep’imizin son yıllarda vermiş olduğu şehitlerimizin sergisini açıyoruz, aynı zamanda da Çanakkale şehitlerimizin sergisi var. Bu ülke var olduğu müddetçe şehidimiz eksik olmayacağı buradan gözükmekte. Ülkemizin üzerinde ne kadar oyunlar oynandığını açık göstergesidir. Biz inanıyoruz ki bu ülkenin hiçbir taşı bile bölünmeyecek ve bu kanıdaki inancımız devam edecek. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, kederli ailelerine sabır diliyorum ve ben inanıyorum ki bu ülke ve bu ülkedeki yaşayan herkes her an şehit olmak için bir biri ile yarışır, bu konuda inancımızı hiçbir zaman yitirmedik. Ne bu bayrak iner, ne bu ezan susar, ne bu vatan bölünür” diye konuştu.

Sergi açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza bayındır, şehit aileleri dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA