Ödemiş Emniyeti’nden Huzur Toplantısı

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün belirli aralıklarla düzenlediği huzur toplantılarına devam edildi.

Ödemiş Emniyeti’nden Huzur Toplantısı
Çamlık Yüzme Havuzu Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıda ilçenin genel asayiş konuları, eğitim konuları ve projeler ele alındı. Toplantıya Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda Ödemiş Emniyeti’nin son dönemde yürüttüğü bazı önleme faaliyetlerine yönelik bilgiler veren İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, ilçede işlenen suç oranlarında geçen yılın aynı dönemine göre üçte birlik bir azalmanın sağlandığını kaydetti.

Emniyet’in hassas çalışması ve huzur toplantıları ile sağlanan işbirliğinin bu azalmayı getirdiğini belirten Metin, toplantılara bundan sonra da aralıksız devam edeceklerini dile getirdi.

Hırsızlık olaylarına karşı 6 mahallede özel mahalle ekipleri oluşturduklarını söyleyen Metin, “Hırsızlık olaylarının yoğunlukla meydana geldiği saatlerde oluşturduğumuz mahalle ekipleri bölgelerinde daha çok denetim sağlıyorlar. Bu uygulama çok başarılı oldu. Yarı yarıya düşüş olduğunu belirtebiliriz. Bu şekilde planlı programlı çalışmayla ilçe genelinde hırsızlık olaylarını en aza indirmemiz mümkün” diye konuştu.

Ödemiş’in MOBESE sistemi projesinin Haberleşme Şube Müdürlüğü’nce hazırlandığını kaydeden Metin, “İlçemizin huzur ve güvenliği açısından büyük önem arz eden MOBESE sistemi konusunda kapsamlı bir proje hazırlandı. Bu projenin Genel Müdürlüğümüzce onaylanması gerekiyor. Bu onayın alınmasının ardından ihale süreci başlayacak. Son derece detaylı kapsamlı bir proje olduğundan önümüzde önemli bir dönem var” dedi.

Okullarda suça karışmış çocuklara yönelik aile eğitimleri başlattıklarını da sözlerine ekleyen Metin, aile eğitimi programı kapsamında 40 aileye eğitim verildiğini, 70 ailenin daha eğitim sürecine dahil edileceğini ifade etti.

Okullarda çocuk polis uygulamasının önümüzdeki günlerde başlayacağını ve ilçe genelindeki okullarda 680 öğrencinin çocuk polisi olacağını aktaran Metin, 4 ve 5. sınıf öğrencileriyle başlatacakları bu proje kapsamında okullarda 50 öğrencinin çocuk polisi kartına sahip olacağını, bu şekilde çocukların polise olan sevgisinin artmasının hedeflendiğini söyledi.

Ödemiş’te 2012 yılının Şubat ayı ile 2013 yılının Şubat ayını suç oranı bakımından kıyaslayan Metin, “Ödemiş’te 2012 yılının Şubat ayına göre şahısa karşı işlenen suçlarda, mala karşı işlenen suçlarda ve güveni kötüye kullanma suçlarında üçte birlik bir azalma var. Bu azalmanın nedeninin halk ve polis işbirliğine bağlayabiliriz. Yapılan huzur toplantıları da bu işbirliğinin en güzel göstergesi” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında söz alan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Devletler sadece hukuk devleti olamazlar, aynı zamanda sosyal devlet de olmak zorundalar. Yani sadece devlet halkı yönetmez, halk da devleti yönetir. Bu nedenle halkın yönetime katkısı, duyarlılığı her şeyden önemli. Halkın katkısı olmadan emniyet de sağlanamaz, eğitim de verilemez” diye konuştu.

Ödemiş’te Ocak ayı başından bu yana 34 intihar olayının gerçekleştiğine dikkati çeken Bilgiç, “Ödemiş bu konuda Çeşme ile yarışır durumda. Bunun azalması için de hep birlikte çalışıyoruz. Ama basınımızdan ricamız intihar, cinayet, cinnet gibi haberleri ön sayfadan manşetten vermemeleri. Bu haberlerin fazla öne çıkması diğer insanları da etkiliyor, adeta cesaretlendiriyor. Avrupa ülkelerinde böyle haberler gazetelerde yer bulmuyor. Gerek ulusal, gerek yerel basında bu haberlerin daha az yer bulması daha yararlı olacaktır. Çünkü iyilik de, kötülük de bulaşıcıdır” dedi.

Toplantı muhtarların ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin talep ve düşüncelerini aktarmalarıyla sona erdi .
Kaynak: İHA