Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, ''Avrupa ülkeleri kapitalizmi korumak için, kendi çıkarları için, birbirini yiyor'' dedi.

Karaman, partisinin Çukurova ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen ''Türkiye'de ve Dünya'da Neler Oluyor-'' adlı konferansta, amaçlarının ülkeyi yöneten yöneticilerin yaptıkları hataları ve doğruları dile getirmek, bunu da insanlara duyurmak olduğunu söyledi.

Karaman, son günlerde Türkiye'de ve dünyada büyük değişimler yaşandığını ifade ederek, ''Gelişen hadiselerin iyi yönleri de var kötü yönleri de. Bunları hep birlikte değerlendirirsek faydalı olacaktır. Sadece kötülere bakarak felakete gidiyoruz ya da iyilere bakarak çok iyi durumdayız dememeliyiz'' diye konuştu.

Avrupa'daki bir çok ülkenin şu an zor durumda olduğunu anlatan Karaman, şöyle devam etti:

''Bugün, Avrupa ülkelerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Avrupa ülkeleri büyük bir krizin içinde. Bugün İzlanda, Yunanistan, İspanya ve İtalya iflasın eşiğinde. Çünkü borçlarını çeviremiyorlar. İflas ediyorlar, millet sokağa çıkıyor. Seçimle gelen yöneticileri yönetimden uzaklaştırıp, bürokratları bakan yapıyorlar. Avrupa ülkeleri kapitalizmi korumak için, kendi çıkarları için, birbirini yiyor.''

Adana, Gaziantep ve Kahramanmaraş'a konuşlandırılan patriot hava savunma sistemlerine karşı İskenderun'da eylem yapmak istediklerini ama bunun engellendiğini öne süren Karaman, ''ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Condeliza Rice, uzun zaman önce 22 ülkenin sınırının değişeceğini söylemişti. Bu kapsamda da ülkemize bu füze sistemleri kuruldu'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA